Fassbender v lovu za morilcem

V koprskem Cineplexxu bo od drevi na ogled triler Snežak, posnet po veliki uspešnici Joa Nesbøja, ki je eden najbolj cenjenih skandinavskih piscev kriminalk. V Cineplexxu je na ogled tudi najbolj pričakovani film leta - Iztrebljevalec 2049.

Harry Hole (Michael Fassbender) skuša priti na sled domnevnemu serijskemu morilcu.
Harry Hole (Michael Fassbender) skuša priti na sled domnevnemu serijskemu morilcu. 

PRIMORSKA > Snežak ima poleg odlične literarne predloge še dva ključna razloga za ogled: v glavni vlogi je Michael Fassbender, ki se izvrstno odreže tudi v najbolj ekstremnih vlogah (nimfoman v Sramoti), za režijo pa je poprijel Tomas Alfredson, ki se je med ljubitelje atipičnih vampirskih filmov za vselej z zlatimi črkami zapisal s Spusti me k sebi (Let The Right One In).

Denis Villeneuve, ki si je upal posneti nadaljevanje znanstveno-fantastične mojstrovine Iztrebljevalec iz leta 1982, je izpolnil visoka pričakovanja. Skozi dogajanje nas v glavni vlogi zelo prepričljivo vodi Ryan Gosling, za izvrstno fotografijo je poskrbel Roger Deakins, ki na prihajajočih oskarjih, po 13 nominacijah, mora končno osvojiti svoj prvi zlati kipec, za piko na i pa je tu “vangelisovska” glasba, ki sta jo spisala Hans Zimmer in Benjamin Wallfisch.

V izolskem Art kinu Odeon konec tedna vrtijo RudarjaHane Slak ter letošnjega velikega cannskega zmagovalca KvadratRubena Östlunda, ki so si ga mnogi zapomnili po odbiti Višji sili. BP


Najbolj brano