Dvojica na svetovno prvenstvo

Slovenski pokal Karate zveze Slovenije se je nadaljeval s tekmo za mlajše kategorije v Žalcu. Na svetovno prvenstvo za mlajše kategorije bosta odpotovala tudi dva člana ŠD Gorica.

Teodor Zlatkov Foto: Dejan Kolšek
Teodor Zlatkov Foto: Dejan Kolšek

ŽALEC > Na Štajerskem se je v otroških in mlajših kategorijah (do U-18) zbralo 397 tekmovalcev iz 47 klubov. Ekipno je bil po številu odličij najuspešnejši KK Kranj (21) pred Svetim Jernejem in Trbovljami (po 18). Med primorskimi klubi je bil najboljši KK Postojna (7, absolutni osmi), pred idrijskim Kolektorjem (6), in novogoriškim ŠD Gorica (2). Novogoričani so bili uspešnejši v starejših kategorijah, kar jim je - skupaj s prikazano dobro formo na reprezentančnih pripravah v Kranju - prineslo dva reprezentanta, ki bosta 25. oktobra začela nastope na svetovnem prvenstvu za mlajše kategorije v španskem mestu Santa Cruz de Tenerife. Tam se bosta borila mladinec Teodor Zlatkov in kadet Žan Peternel. Zlatkov je v kategoriji do 76 kilogramov zmagal tudi v Žalcu - po tem ko je v finalu premagal domačina Jurija Plaskana. Peternel je bil tokrat v kategoriji do 52 kg tretji.

V Žalcu so primorski mladinci osvojili skupno pet odličij. Član KK Postojna Andraž Stefanovski je bil tretji v kategoriji do 76 kg. V kategoriji do 68 kg je borec idrijskega Kolektorja Tjaž Oblak v finalu premagal Velenjčana Domna Borovnika. V kategoriji do 61 kg sta si srebro oziroma bron priborila njegova klubska kolega Benjamin Bajuk in Ajdin Muhić.

Ostali najboljši Primorci po kategorijah, borbe, dečki, nad 45 kg - 3. Klemen Kolšek (Go); do 45 kg - 3. Jan Mozetič Kerin (KK Post); malčki, do 30 kg - 3. Stefan Gostić (Shotokan Ajd.); deklice, nad 40 - 1. Glorija Stojanović (Shotokan Post), 3. Hana Pavšič (Kolektor); do 40 - 2. Leja Bizjak Lederer (Mawashi Post), 3. Gaja Humar (Kolektor); malčice, nad 30 kg - 2. Viktoria Kovačević (Shotokan Ajd.); kate, deklice- 2. Dorentina Osmanaj (Shotokan Post).

V kadetski kategoriji so tokrat med primorskimi karateisti izstopala postojnska dekleta. V kategoriji do 47 kg je zmagala članica Mawashija Lara Djaković. V kategoriji do 54 kg je drugo mesto osvojila članica KK Postojna Nuša Habjan. V moški konkurenci je bron ob Peternelu osvojil tudi član KK Postojna Blaž Gril (do 70 kg).

V konkurenci mlajših kadetov so Primorci šestkrat stopili na stopničke. V kategoriji do 55 kg je zmagal Idrijčan Gal Kržišnik, v kategoriji do 40 kg pa je na najvišji stopničko stopil Petar Arsenić (KK Postojna). Med dekleti so tretja mesta osvojile Alja Likar (Mawashi, nad 50), Nija Abram (Shotokan Po), Sara Arsenić (KK Po) in Maša Magajna (Mawashi).

IGOR MUŠIČ


Najbolj brano