Kar trije prvaki?

Predzadnja dirka DP v motociklističnih razredih minimoto, supermoto, skuter in starodobniki v Krškem je prinesla Primorcem odlična izhodišča pred zaključno dirko, ki bo v nedeljo ob 13. uri v Vrtojbi.

Takole so se za stopničke v Krškem borili Enej Logar, Jaka 
Gorjan in Enej Krševan.  Foto: Erik Logar
Takole so se za stopničke v Krškem borili Enej Logar, Jaka Gorjan in Enej Krševan.  Foto: Erik Logar

KRŠKO > Predzadnja dirka motociklistov v omenjenih razredih je bila konec tedna v Racelandu v Krškem. Primorci so bili med najboljšimi v vseh razredih. Na zadnji dirki, ki bo v nedeljo v Vrtojbi, bodo morda kar trije postali prvaki.

V kategoriji mini moto podmladka (ohvale 110) so povsem prevladovali. Najvišji stopnički sta zasedla člana Gas Vrtejbe Jaka Gorjan in Enej Krševan, ki je za zmagovalcem zaostal le za dve desetinki sekunde. V skupnem seštevku sezone vodi Gorjan, ki ima lepe možnosti, da v nedeljo na domačem dirkališču na poligonu ob mejnem prehodu Vrtojba drugič zapored postane državni prvak.

V močnejšem razredu podmladka (ohvale 160) je zmagal primorski voznik AMD Brežice Enej Logar, ki si je že pred zadnjo dirko zagotovil državni naslov. Drugi mesto je zasedel Danijel Beltram, tretje pa Luka Koglot (oba Gas Vrtejba).

V članskem razredu minimoto evropski prvak Jan Poropat (Obala racing) ni imel resnih tekmecev. Drugi je bil Gašper Lenko (AMD Kranj) tretji pa Valter Poropat (Obala racing), ki lahko v skupnem seštevku se seže na drugo mesto. Med mladinci je član Gas Vrtejbe Etien Kantar Božič dirkal sam, a je - presenetljivo - zaostal le za članskim zmagovalce Janom Poropatom.

V kategoriji skuter 70 je zmagal Luka Koren (Irace RT) pred članom AMTK Koper Aleksom Ugrinom. Na dirki starodobnikov razreda 50 GP so bili najhitrejši vozniki Veterana iz Ozeljana. Zmagal je Robert Mladovan pred Gregorjem Likarjem in Silvanom Mladovanom. Dirkal je tudi 86-letni Anton Mladovan - z naskokom najstarejši udeleženec tekmovanja.

NR


Najbolj brano