Bruselj ponavlja poziv k spoštovanju španskega ustavnega reda

Evropska komisija je danes v odzivu na dogajanje v Kataloniji, kjer regionalne oblasti trdijo, da so se v torek simbolno izrekle za neodvisnost, njeno dejansko razglasitev pa so preložile, da bi dale priložnost dialogu z Madridom, izpostavila vnovičen poziv k spoštovanju španskega ustavnega reda.

Evropska komisija je danes v odzivu na dogajanje v Kataloniji 
izpostavila vnovičen poziv k spoštovanju španskega ustavnega reda. Foto: STA
Evropska komisija je danes v odzivu na dogajanje v Kataloniji izpostavila vnovičen poziv k spoštovanju španskega ustavnega reda. Foto: STA

BRUSELJ > Evropska komisija je o razmerah v Španiji, ki jih pozorno spremlja, danes na kratko razpravljala na rednem tedenskem kolegiju, je v Bruslju povedal podpredsednik komisije Valdis Dombrovskis.

Komisija ponavlja poziv k popolnemu spoštovanju španskega ustavnega reda ter zaupa španskim institucijam, premierju Marianu Rajoyu in drugim političnim silam, ki si prizadevajo najti rešitev v skladu s špansko ustavo.

Poleg tega podpira prizadevanja za premostitev delitev in fragmentacije za zagotovitev enotnosti in spoštovanja španske ustave, je Dombrovskis z nekaj drugačnimi odtenki ponovil stališče komisije, sporočeno po referendumu o neodvisnosti Katalonije 1. oktobra.

STA


Najbolj brano