Senzacionalni jurček s šestimi klobuki

Novogoričan Avdullah Bulliqi, ki že 40 let gobari, je imel v nedeljo izredno gobarsko srečo. Na Soriški planini je pobral jurčka s kar šestimi klobuki.

Avdullah Bulliqi z nenavadnim jurčrkom, ki je na novogoriški 
tržnici včeraj pritegnil veliko pozornosti. Foto: Nace Novak
Avdullah Bulliqi z nenavadnim jurčrkom, ki je na novogoriški tržnici včeraj pritegnil veliko pozornosti. Foto: Nace Novak

NOVA GORICA > Včeraj ga je Avdullah Bulliqi ponosno razkazoval na novogoriški tržnici, kjer občasno ponuja gozdne sadeže, kot so gobe in divji šparglji, saj ima prijavljeno osebno dopolnilno delo nabiranja in prodaje gozdnih sadežev.

“Goba je prava senzacija. Kar nekaj ljudi se je fotografiralo zraven. Italijanski par jo je odnesel celo pred bližnjo igralnico in se tam z njo fotografiral,” je pojasnil Bulliqi, ki je pred časom našel tudi že jurčka s sedmimi klobuk, a so bili ti manjši kot pri tem na fotografiji. 95 dekagramov težkega jurčka ponosni najditelj ni očistil, kot naredi običajno z gobami pred prodajo. To pa zato, da ne bi kdo rekel, da je jurčke sam zlepil skupaj. Čeprav so ga želeli številni kupiti že zjutraj, ga Bulliqi ni takoj prodal.

“To je dobra reklama, naj ga najprej vidijo tudi drugi,” je pojasnil in sklenil, da ga bo vendarle prodal, pa čeprav je tako poseben, da ga bo prava škoda razrezati. Kot izkušen gobar, ki je imel na stojnici poleg nenavadnega tudi več navadnih jurčkov, je povedal še, da je od zadnjega luninega mlaja v gozdu res veliko gob.

NACE NOVAK


Najbolj brano