(Po)barvali so mesto

Na pobudo Javnega sklada za kulturno dejavnost so danes v podhodu pri Točki ZKD od pripravili akcijo Obarvajmo mesto! K barvanju delčka poslikave in prispevku svojega koščka v mozaik ustvarjalnega vzdušja ob 70. letnici mesta so povabili vse občane.

 Foto: Nace Novak
Foto: Nace Novak

NOVA GORICA > Organizatorji so z udeležbo kar zadovoljni. Kot je povedala Petra Paravan z JSKD, je ideja o tem, da bi podhod pobarvali, stara že nekaj let. Poslikavo, dolgo osem metrov in visoko 3,5 metra je zasnoval Gregor Maver, mentor konceptualnih delavnic v ZKD, ki je tudi bdel nad potekom poslikave.

Ta zaobjema okoliške stolpnice na Ulici Gradnikove brigade, nad njimi pa so figure, ki predstavljajo številne umetniške zvrsti in dejavnosti, ki jih izvajajo v prostorih Točke ZKD. Za vrh poslikave so izbrali citat iz prvonagrajene zgodbe pred kratkim zaključenega literarnega natečaja ob 70-letnici mesta: “Vsak pa nosi v sebi svojo Novo Gorico. Mesto smo namreč predvsem njegovi ljudje,” ki ga je v svoji kratki zgodbi uporabila Magda Vremec Ragusi.

NACE NOVAK


Najbolj brano