Po novo zmago

Rokometaši Kopra danes odhajajo na oddaljeno gostovanje v Ormož. Ob 19. uri jih čaka obračun z ekipo Jeruzalema. Rumeno-modri, ki so z zmago v prejšnjem krogu skočili na vrh lestvice, želijo ohraniti zmagovalni niz.

Jaka Moljk Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Jaka Moljk Foto: Zdravko Primožič/Fpa

ORMOŽ > V športni dvorani na Hardeku je vedno glasno. Domači privrženci kot po pravilu vsakemu gostu pripravijo peklensko vzdušje. Letos je tam že položil orožje Trimo, zmagati pa ni uspelo niti Ribnici. “Vemo, da bodo domači imeli glasno podporo. Imajo dobro ekipo, ki je sestavljena iz mladih in izkušenih rokometašev. Čaka nas težko delo, ampak tudi tokrat gremo po zmago,” je pred srečanjem povedal mladi krožni igralec Kopra Jaka Moljk.

Vinarji so v prvih štirih krogih zbrali zavidljivih pet točk, so pa rokometno javnost negativno presenetili minuli konec tedna v Ljubljani, kjer so gladko izgubili proti povratniku v prvo ligo - Slovanu. Po mnenju Moljka je posledica tega večja izenačenost ekip. “Letos je liga bolj zanimiva kot prejšnji dve leti. Ekipe so veliko bolj izenačene, ogromno igralcev in trenerjev deluje v novih okoljih, vsi pa imajo pri svojem delu veliko zagona. Mislim, da bodo te razlike, ki so zdaj zelo majhne, z nadaljevanjem vse večje, saj bo do izraza prišla kakovost nekaterih ekip.”

Med te kakovostnejše ekipe sodi tudi Koper, ki je letos še edini neporažen. Cilji in ambicije kluba so visoke, a v taboru rumeno-modrih, kljub prvemu mestu z igro za zdaj še niso zadovoljni. “Rezultatsko smo upravičili pričakovanja, a naša igra potrebuje še veliko izboljšav, da bomo na vrhu tudi ostali. Vsak spodrsljaj nas lahko veliko stane,” je sklenil Jaka Moljk.

Obračun bo zanimiv tudi iz trenerske perspektive. Nasproti si bosta stala članski in mladinski selektor. Saša Prapotnik je dirigentsko palico v mladinski izbrani vrsti prevzel lansko leto, ko je nasledil Slavka Ivezića. Zadnja tri medsebojna srečanja so gladko dobili Koprčani. ARMIN SEJARIĆ


Najbolj brano