Grozljiv dogodek v brazilskem vrtcu: varnostnik zažgal šest otrok

Varnostnik v vrtcu v Braziliji je včeraj zažgal šest otrok, starih štiri leta, in njihovega vzgojitelja. Najprej jih je polil z alkoholom in nato zanetil ogenj, v katerem so zgoreli do smrti. Več deset ljudi je bilo ranjenih. V ognju je umrl tudi napadalec.

 Foto: STA
Foto: STA

RIO DE JANEIRO > V bolnišnico so v četrtek sprejeli okoli 50 ljudi, od tega jih je deset utrpelo resne poškodbe, poročanje brazilskih medijev povzema francoska tiskovna agencija AFP. Štirje otroci so umrli takoj, dva pa kasneje v bolnišnici.

Tudi varnostnik, star okoli 50 let, je umrl kasneje v bolnišnici zaradi hudih opeklin. Od leta 2014 naj bi imel resne psihične težave. V vrtcu je delal že vsaj osem let, a načeloma ni imel neposrednega stika z otroki. Svoji družini naj bi pred dnevi dejal, da jim bo v tem tednu, ko je obletnica smrti njegovega očeta, dal darilo in bo umrl.

Tragedija se je zgodila v skromni četrti kraja Janauba z okoli 70.000 prebivalci, ki leži kakih 600 kilometrov severno od mesta Belo Horizonte. Otroški vrtec, v katerem je bilo v času napada kakih 80 otrok, je nosil ime Nedolžni ljudje. Župan Janaube Carlos Isaildon Mendes je razglasil sedemdnevno žalovanje.

Obenem je opozoril, da bi lahko bila četrtkova tragedija še veliko hujša, saj so bile v sosednjem prostoru jasli, ki bi jih bilo izredno težko hitro evakuirati, medtem ko je veliko malo starejših otrok lahko zbežalo in si rešilo življenje.

STA


Najbolj brano