Čehovin gre po naslov

Atletski klub Gorica bo jutri in v nedeljo na stadionu v športnem parku gostil še zadnje člansko stadionsko tekmovanje letne sezone v Sloveniji - slovenski pokal v mnogobojih. Prvi favorit za pokalni naslov je domači atlet Urban Čehovin.

Urban Čehovin Foto: Igor Mušič
Urban Čehovin Foto: Igor Mušič

NOVA GORICA > Tekmovalni spored na novogoriškem stadionu se bo jutri in v nedeljo pričel ob 10. uri, zadnje starte pa je oba dneva pričakovati okoli 18. ure.

Pomerilo se bo več kot 130 atletov iz Slovenije ter bližnjih krajev Hrvaške in Italije. V lažjih mnogobojih z manjšim številom disciplin se bodo za pokalne naslove pomerili tudi atleti v mlajših kategorijah. V ospredju zanimanja bo seveda članski deseteroboj. Po pet članskih disciplin bo vsak dan na vrsti na začetku tekmovalnega sporeda. V napovedanem lepem vremenu se bo skušal član AK Gorica in daleč najboljši mnogobojec v Sloveniji Urban Čehovin približati svojemu letošnjemu najboljšemu izidu - 7058 točk

Najboljši Slovenec v mnogoboju je letos član AK Gorica Urban Čehovin s 7058 točkami. Prvi zasledovalec, član Krke Simon Blatnik že zelo zaostaja (5489). Državni rekord je leta 2006 postavil tekmovalno že upokojeni Damjan Sitar (Sl. Bistrica, 7698). Čehovin je za svoj rekord po disciplinah dosegel naslednje rezultate: daljina - 718; 400 m - 50,13; 100 m - 11,35; krogla - 13,37; višina - 184, 110 ovire - 15,90; disk - 43,66; palica - 380; kopje - 47,21; 1500 m 4:42,48.

“Urban je kljub zaključku sezone sposoben rezultata okoli 7000 točk, žal pa je v svojem razvoju prišel do točke, ko bo ob službi težko še napredoval. Potreboval bi javno in sponzorsko denarno podporo, da bi se lahko posvetil treningu. Vaditi bi moral vsaj štiri ure dnevno, za vrhunski rezultat pa bi moral biti - skupaj s programom za regeneracijo - v pogonu šest ur na dan. V sedanjih razmerah, ko se mora z nečim tudi preživljati, prideva do dveh ali treh ur na dan,” je položaj najboljšega slovenskega mnogobojca osvetlil trener Oliver Batagelj.

V AK Gorica se v dobrega članskega mnogobojca razvija še Rok Urbančič, dobro pa kaže tudi pri starejših mladincih, kjer se bodo za odličja potegovali Aljaž Murovec, Tine Šuligoj in Maruša Vidrih. IM


Najbolj brano