Brez razloga zabodel Ajdovca?

V četrtek zvečer je pred gostinskim lokalom na Lavričevem trgu 29-letni mladenič iz okolice Ajdovščine z nožem v ledveni predel zabodel leto mlajšega Ajdovca. Novogoriški kriminalisti še vedno intenzivno preiskujejo dogodek in ugotavljajo okoliščine napada ter vzroke zanj. Po pripovedovanju očividcev napadalec menda ni imel posebnega razloga za obračun.

Pred lokalom sredi Ajdovščine je 29-letni moški iz okolice 
Ajdovščine v četrtek zvečer z nožem zabodel leto mlajšega 
domačina.
Pred lokalom sredi Ajdovščine je 29-letni moški iz okolice Ajdovščine v četrtek zvečer z nožem zabodel leto mlajšega domačina.  

AJDOVŠČINA > V Ajdovščini, ki je pred leti veljala za enega izmed najbolj varnih krajev v Sloveniji, je v četrtek zvečer 29-letnik pred gostinskim lokalom na Lavričevem trgu zabodel domačina. Kot so povedali očividci, naj bi precej miren večer, ki so ga obiskovalci lokala med drugim izkoristili tudi za ogled nogometne tekme, prekinil 29-letnik iz okolice Ajdovščine, ki je z manjšim nožem napadel 28-letnega domačina. Napad se je zgodil nekaj minut pred 20.30, ko so na kraj dogodka prihiteli ajdovski policisti in reševalci.

Storilec naj bi, po pripovedovanju prič, brez posebnega razloga pred lokalom zabodel 28-letnega domačina v ledveni predel hrbta ter ga pri tem huje poškodoval. Ranjenega domačina so oskrbeli ajdovski reševalci, ki so ga nato z reševalnim vozilom odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

28-letni mladenič k sreči zaradi vbodne rane ni bil v smrtni nevarnosti in jo je v napadu vseeno dobro odnesel. Kot smo izvedeli, naj bi ga včeraj iz bolnišnice že odpustili v domačo oskrbo.

Osumljenec se je v četrtek po napadu sam javil policistom na postaji in jim izročil nož, s katerim je napadel 28-letnika. Policisti so mu nato odvzeli prostost in ga pridržali. Menda naj bi mu pri pregledu našli še en nož.

Novogoriški kriminalisti, ki so o dogodku obvestili novogoriško tožilstvo in okrožno sodišče, še vedno intenzivno preiskujejo dogodek in ugotavljajo okoliščine napada ter vzroke zanj. Napadalca so včeraj popoldne tudi zaslišali, nato pa ga bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku novogoriškega okrožnega sodišča.

Predkazenski postopek usmerja novogoriško okrožno tožilstvo, 29-letnika naj bi policisti ovadili zaradi povzročitve predvidoma hujše telesne poškodbe.

ANA CUKIJATI


Najbolj brano