Zgrešil, obrnil in vozil v napačno smer

Koprski prometni policisti so včeraj ob dveh ponoči ustavili voznika, ki je na cestninski postaji Nanos namesto proti Ljubljani zapeljal proti Kopru, nato pa napako popravil z vožnjo v nasprotno smer.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

RAZDRTO > Zgodilo se je včeraj ob dveh ponoči, ko so z avtoceste nad Razdrtim poklicali vozniki in povedali, da voznik z avtom vozi v nasprotno smer. Koprski prometni policisti so takoj odhiteli proti kraju in kmalu ustavili voznika, ki je vozil opisani avto.

Ugotovili so, da gre za 30-letnega Novogoričana, ki je bil sicer popolnoma trezen, a na cestninski postaji Nanos vseeno ni našel pravega izvoza proti Ljubljani. Zapeljal je skrajno desno, se v desnem ovinku povzpel na avtocesto in ugotovil, da nadaljuje vožnjo proti Kopru.

Ker ni bil namenjen v tisto smer in ker se mu ni dalo voziti slabih sedem kilometrov do izvoza za Senožeče, kjer bi lahko varno obrnil, je na avtocesti na Golem vrhu preprosto ustavil, obrnil in zapeljal v nasprotno smer. Srečno je pripeljal do odcepa za cestninsko postajo Nanos iz smeri Postojne, zapeljal nanj, nato pa na postaji zapeljal na pravi izvoz. Pri obračanju je pri vzvratni vožnji podrsal stransko zapornico do parkirišča. Čaka ga plačilo kazni.

DC


Najbolj brano