Zabavno in poučno

Jutri in v soboto bo novogoriška e-Hiša zopet organizirala Festival znanosti. Magnet bo tokrat dr. Fabrice Riblet s svojimi kuhinjski poskusi.

Za zabavno poučen festival znanosti je veliko zanimanja.  Foto: Vesna Humar
Za zabavno poučen festival znanosti je veliko zanimanja.  Foto: Vesna Humar

NOVA GORICA > Festival tudi letos organizirajo z namenom promocije pomena znanosti, naravoslovja in tehnike ter da bi se lahko javnost srečala z znanostjo in znanstveniki od blizu v sproščenem okolju, najavljajo v e-Hiši. Letos bo festival, ki ga organizirajo v dvorani OŠ Milojke Štrukelj, nekoliko drugače zasnovan: ob znanstvenih šovih in razstavnih prostorih bodo predstavitve, interaktivni poskusi, delavnice in podobno.

Obiskovalce vseh starosti bo s kuhinjskimi poskusi (Kitchen science show) na odru navduševal francoski fizik in kemik dr. Fabrice Riblet, ki bo na zabaven način poučeval z demonstracijskimi kuhinjskimi eksperimenti, ki jih bodo obiskovalci lahko kasneje preizkusili tudi sami doma. Šovi bodo jutri med 9. in 13. uro in med 17. in 20. uro, v soboto pa med med 10. in 14. uro. Jutri bo ob 13.30 svojega izvedla tudi ljubljanska Hiša eksperimentov, ki bo dogajanje razgibala z dogodivščino Jajčkologija. Na njej bodo med drugim prikazali, kako trdna je jajčna lupina, kako jajce potegniti v steklenico in kako potisniti iz steklenice.

Jutri ob 20. uri bodo odprli tudi razstavo zmagovalnih del fotografskega natečaja na temo Visoka tehnologija in najboljšim podelili nagrade.

“Poleg znanstvenih šovov, ki bodo potekali v enem delu dvorane, bomo na drugi strani dvorane pripravili razstavni prostor s pravim sejemskim vzdušjem. Na stojnicah se bodo poleg e-Hiše s predstavitvami, poskusi in delavnicami za obiskovalce predstavila podjetja, društva, šole, organizacije,” najavljajo organizatorji.

Za dogodke ni vstopnine, so pa mesta za šove omejena. Brezplačne vstopnice je možno rezervirati na spletni strani fzng.eventbrite.com. MM


Najbolj brano