Verižica in ura sta izginili med plesom

Policiste so prvega oktobra ob 3.55 varnostniki izolskega lokala obvestili, da so zadržali neznano žensko, ki je med plesom državljanu Italije ukradla zlato verižico z obeskom. Na kraju so ugotovili, da je do državljana Italije na plesišču pristopila nepoznana punca in pričela z njim plesati.

Fotografija je simbolična. Foto: Petra Vidrih
Fotografija je simbolična. Foto: Petra Vidrih

KOPER > Med plesom ga je objemala, zatem pa je odšla. Ta je takoj posumil, da mu je izmaknila zlato verižico, vredno približno 1000 evrov. Stekel je do vrat in to povedal varnostnikom, takrat pa se je pojavila soplesalka, ki jo je prepoznal. Na kraj so prišli policisti, ki v postopku najprej niso uspeli ugotoviti identitete osebe, saj ta ni imela nikakršnega dokumenta, govorila pa je italijanski jezik. Nenadoma se je hotela pogovoriti s policistom, ki je govoril italijanski jezik. Ko sta stopila stran in pričela pogovor, je mimo do njiju prišla manjša skupina. Osumljenka je pričela kričati, da je verižico ukradla druga ženska, pri tem pa jo je sama vrgla pod njene noge, kar je policist videl. Policist je verižico pobral, žensko pa so privedli v prostore policijske postaje, da bi ugotovili identiteto.

Na policijski postaji je bila delno ugotovljena identiteta osumljenca, ki je imel pri sebi le fotokopijo potnega lista. V postopku so policisti ugotovili, da gre za moškega z videzom ženske, in sicer 20-letnega državljana Kolumbije. Istega dne so dobili še prijavo državljana Hrvaške, da mu je Kolumbijec v isti diskoteki ukradel ročno uro rolex, vredno 3000 evrov, prav tako med plesom. Oškodovanec je osebo prepoznal po fotografijah. Na izolski policijski postaji je zatem Kolumbijec sam policistom izročil tudi 7 grmov prepovedane droge konoplja, za kar mu je bila izdana odločba o prekršku, izdali pa so mu tudi plačilni nalog zaradi kršitev zakona o javnem redu in miru. Izročil je tudi ukradeno uro. Poleg tega je utemeljeno osumljen storitve kaznivega dejanja velike tatvine, saj je v diskoteki z vratu oškodovanega na posebno predrzen način ukradel zlato verižico, drugemu oškodovancu pa ročno uro rolex. Nakit so policisti lastnikoma že vrnili. Zgodba se je nadaljevala tako, da je dopoldne prišel na policijsko postajo 29-letni državljan Italije in Argentine, prijatelj državljana Kolumbije, ki je prinesel njegov potni list. Pri preverjanju v evidencah so policisti ugotovili, da ima zaveden ukrep, in sicer “prijetje s privedbo”, razpisnik pa je Interpol Buenos Aires iz Argentine. Obvestili so preiskovalnega sodnika, ki je naročil, da ga privedejo na sodišče. Po zaslišanju je preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča v Kopru zanj odredil pripor, popoldne pa so ga policisti predali Zavodu za prestajanje kazni zapora Koper. Tudi 20-letni državljan Kolumbije je bil s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj prav tako odredil pripor, so sporočili s korpske policijske uprave.

Spletno uredništvo


Najbolj brano