Tomaž Glažar odstopil z mesta predsednika sveta UKC Ljubljana

Tomaž Glažar je odstopil z mesta predsednika in člana sveta Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana. Kot razlog je navedel, da so posamezni člani vlade neupravičeno diskreditirali delo sveta UKC in posegali v avtonomnost njegovih odločitev, so pojasnili na UKC Ljubljana. Ministrica je odstop že sprejela.

Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc Foto: STA
Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc Foto: STA

LJUBLJANA > Odstop sledi kritikam v javnosti, tudi iz političnih vrst, potem ko je svet UKC Ljubljana v torek odločil, da ne bo odločal o odgovornosti vodstva kliničnega za stanje na programu otroške kardiologije. Glažar je v torek po seji sveta UKC dejal, da je strokovni svet kliničnega centra podprl strokovno direktorico Marijo Pfeifer, zato so ugotovili, da se program otroške kardiologije pravilno strokovno odvija.

Škode kliničnemu centru zaradi izjav vodstva v javnosti o napačnih diagnozah otrok pa niso mogli dokazati, zato ne morejo odločati o razrešitvi. Se pa svet kliničnega centra strinja, da komuniciranje v tej zgodbi večkrat ni bilo ustrezno, kritike pa da so letele predvsem na Pfeiferjevo.

Na to so se v sredo ostro odzvali koalicijski partnerji. Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc pa je danes dejala, da ima vsak pravico, da odstopi. Na vprašanje, ali se ji zdi odstop utemeljen, pa je je ponovila svoje ocene, da vodstvo UKC ni ustrezno ukrepalo in ni dovolj storilo za odpravo oz. normalizacijo nepravilnosti na otroški kardiologiji.

STA


Najbolj brano