Ostal je brez mopeda

Včeraj med 7.30 in 13.30 uro je nekdo izpred srednje šole v Kopru ukradel kolo s pomožnim motorjem znamke piaggio. Oškodovanec je imel v prostoru pod sedežem spravljeno čelado, orodje, prometno dovoljenje mopeda in zavarovalno polico ter ključe stanovanja. Oškodovan je za 920 evrov.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

PRIMORSKA > Včeraj ob 10.35 je bila v Kopru prometna nesreča, v kateri je Ljubljančan z o avtomobilom zaradi premajhne bočne razdalje oplazil avto Pirančana, zatem pa odpeljal naprej proti Bertokom. Povzročitelju alkotest ni pokazal prisotnosti alkohola, hitri test za droge pa je bil pozitiven. Odrejen mu je bil strokovni pregled, ki pa ga je odločno odklonil. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Sledi mu obdolžilni predlog.

Pristala sta v jarku

Včeraj ob 16.17 je bila policija obveščena o prometni nesreči na avtocesti, na priključku Sežana, v smeri proti Kopru. 34-letni voznik avtomobila je vozil po desnem prometnem pasu in trčil v avto s prikolico, ki jo je vozil 60-letni državljan Srbije. Po trčenju sta oba izgubila nadzor nad vozilom in obstala v obcestnem jarku, avto je odneslo s prikolice in je pristal na prehitevalnem pasu, obrnjen na streho. Oba voznika sta se v nesreči lažje poškodovala. 34-letnemu povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Iz košare na kolesu ukradel denarnico

Nekdo je pred trgovino v Kopru iz košare, nameščene na zadnjem delu kolesa, ukradel žensko torbico z denarnico, 100 evri in telefonom. Lastnica je oškodovana za 200 evrov.

15-letnik vozil avto

Ob 1.19 so policisti na cesti za Hotično ustavili 15-letnega fanta iz Ilirske Bistrice, ki je vozil avto. Vozilo so mu zasegli, sledi mu obdolžlini predlog, saj nima vozniškega dovolejnja, očetu pa so izdali plačilni nalog zaradi opustitve skrbi nad mladoletnikom.

Vozil je pijan

Včeraj zvečer so policisti med nadzorom v cestnem prometu na območju naselja Dolenja Trebuša ustavili 36-letnega voznika avtomobila in mu v postopku odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0,44 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, izdali mu bodo plačilni nalog.

Vlomili v avto

Včeraj ob 17.36 so policiste obvestili o vlomu v avtomobil ljubljanskih registrskih številk, ki je bil parkirano v Velikih koritih ob reki Soči, v škodo ameriških državljanov. Neznanec je razbil steklo na vratih vozila in nato iz notranjosti vozila ukradel torbico z vsebino (v njej so oškodovanci imeli poleg osebnih dokumentov tudi denar in bančne kartice). Prav tako je neznanec ukradel moško športno jakno. Okoliščine kaznivega dejanja policisti še preiskujejo in bodo glede na podlagi vseh ugotovljenih dejstev po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na novogoriško Okrožno državno tožilstvo.

Kradel v trgovskem centru

Včeraj okoli 17. ure so policiste obvestili o tatvini v trgovini večjega nakupovalnega centra v Novi Gorici. Policisti so ugotovili, da je moški v dveh trgovinah trgovskega centra ukradel več izdelkov. Nedolgo zatem so pred omenjenim trgovskim centrom izsledili 46-letnega moškega, ki ga utemeljeno sumijo storitve zgoraj omenjenih kaznivih dejanj, in mu zasegli ukradene predmete. Z osumljencem so policisti v nadaljevanju postopka v policijskih prostorih opravili zaslišanje. Policisti bodo 46-letnega osumljenca, ki so ga v preteklem obdobju že obravnavali zaradi storitve več premoženjskih kaznivih dejanj, ovadili na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Podrsal avtomobila

Včeraj ob 13.36 je bila policija obveščena o poškodovanju avtomobila v Novi Gorici. Po sedaj zbranih ugotovitvah je neznanec z ostrim predmetom poškodoval vozilo in s tem lastniku povzorčil za približno 400 evrov škode. Oškodovanec ni podal predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo policisti o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili pristojno Državno tožilstvo v Nov Gorici.

Prav tako so policiste včeraj ob 15.32 obvestili še o drugem primeru poškodovanju avtomobila v Novi Gorici. Tudi v tem primeru je nepridiprav z ostrim predmetom podrsal bok avtomobila in tako povzročil za približni 500 evrov škode. Oškodovanec je podal predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo policisti na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na novogoriško Okrožno državno tožilstvo.

Trčil med vzvratno vožnjo

Včeraj ob 11.04 so policiste obvestili o prometni nesreči na parkirišču večje trgovine v Šempetru pri Gorici zaradi nepravilnega premika z osebnim vozilom. V prometni nesreči sta bila udeležena dva voznika osebnih avtomobilov (oba stara 75 let); povzročitelj je pri vzvratni vožnji trčil v drugo osebno vozilo. Policisti so mu zaradi kršitve prometne zakonodaje izdali plačilni nalog.

Vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Danes, nekaj pred 9. uro zjutraj, so prometni policisti v naselju Žapuže ustavili 29-letnega voznika traktorja in v nadaljevanju postopka ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so mu vozilo zasegli in bodo zoper kršitelja podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Kršil javni red in mir

Včeraj okrog 23. ure je bila policija obveščena o kršitvi javnega reda in miru zaradi hrupa na območju Idrije, ki je motil stanovalce pri nočnem počitku. Policisti bodo 65-letnemu kršitelju, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti in se je nedostojno vedel do policistov, izdali plačilni nalog.

Spletno uredništvo


Najbolj brano