Ob Prešernovi cesti pločnik, nato še promenada in kolesarska steza

Na Prešernovi cesti v Izoli, med avtokampom in Kajuhovo ulico, bodo prihodnji teden odprli gradbišče. V prvi fazi bodo tam obnovili cestišče in zgradili pločnik do povezovalne ceste z Delmarjem. V drugi fazi pa še uredili kolesarsko in peš pot.

Tako naj bi bil v bodoče videti odsek Prešernove ceste od 
avtokampa Jadranka do Kajuhove ulice.
Tako naj bi bil v bodoče videti odsek Prešernove ceste od avtokampa Jadranka do Kajuhove ulice. 

IZOLA > Prešernova cesta je ena glavnih mestnih cest v Izoli. Med avtokampom Jadranka in Kajuhovo ulico doslej ni bilo ne pločnika ne kolesarske poti, čeprav je pešcev in kolesarjev tam vedno več. V prihodnje pa bo zanje varneje.

V prvi fazi bodo na odseku Prešernove ceste med avtokampom Jadranka in Kajuhovo ulico obnovili cestišče in uredili meteorno kanalizacijo. Na južni strani ceste, od krožišča pri avtokampu do povezovalne ceste proti Delmarju, bodo zgradili pločnik.

Grafist naj bi dela zaključil do konca letošnjega leta, vrednost naložbe je 278.808 evrov.

V času izvajanja del bo polovična zapora cestišča, ki bo omogočala promet v eno smer, in sicer od avtokampa Jadranka proti Kajuhovi ulici.

Sočasno z urejanjem cestišča bosta Rižanski vodovod Koper in Telekom zamenjala dotrajano vodovodno in kabelsko napeljavo. Obenem bodo tudi obnovili bencinsko črpalko na južni strani Prešernove ceste, v smeri proti Kopru.

Prvi fazi bo sledila druga, ki predvideva ureditev nove kolesarske steze za dvosmerni promet in sprehajalno pot oziroma promenado. Postavili bodo še dodatno opremo, kot so koši za smeti, klopi in javna razsvetljava. Ob promenadi bodo zasadili drevored pinij, grmovnice in nizkorastoče oleandre.

Razpis za izbiro izvajalca za drugo fazo bodo izvedli še letos.

Spletno uredništvo


Najbolj brano