Slovenske jadralke končale v srebrni skupini

V katalonski prestolnici se je s tremi plovi končal kvalifikacijski del evropskega prvenstva v razredih laser standard in laser radial. V konkurenci olimpijskega razreda laser radial nastopajo tudi tri slovenske predstavnice: Kim in Lin Pletikos ter Valentina Baruca se niso prebile v elitno zlato skupino, tekmovanje bodo nadaljevale v srebrni.

Kim Pletikos Foto: Jana Pines
Kim Pletikos Foto: Jana Pines

BARCELONA > Današnji dan je postregel z zmerno močnim vetrom in relativno visokimi valovi, v teh razmerah pa se Slovenke niso najbolje znašle. Kim Pletikos je nanizala 28., 26. in 28. mesto, kar jo trenutno uvršča na 47. mesto. Zlato skupino je zgrešila za le nekaj točk in bo tako od petka dalje jadrala v srebrni skupini.

"Naredila sem preveč napak, ki si jih v teh razmerah ne bi smela privoščiti. Zaradi visokih valov sem imela predvsem probleme s hitrostjo jadrnice v stranici proti vetru. Jutri je nov dan in na žalost bom tekmovala v srebrni skupini," je dejala Kim Pletikos.

V srebrni skupini bosta jadrali tudi njena mlajša sestra, sicer ena najmlajših tekmovalk na prvenstvu, Lin Pletikos. Po današnjem dnevu zaseda skupno 67. mesto, še nekoliko nižje pa je Valentina Baruca, ki po koncu kvalifikacij zaseda 90. mesto.

V prepričljivem vodstvu je Nizozemka Marit Bouwmeester, druga je Danka Anne-Marie Rindom, tretja pa Britanka Alison Young.

STA


Najbolj brano