“Zlomljen” tovornjak je zaprl cesto

Skoraj pet ur je bila v torek popoldne za ves promet zaprta glavna cesta med Šmarjami in Dragonjo. Zaprl jo je romunski tovornjak, ki ga je po naglem manevru 31-letnega voznika “zlomilo” in postavilo počez čez vse tri vozne pasove. Romun trdi, da se je umikal neznanemu vozniku avtomobila, policisti bodo zgodbo preverili še s tahografom.

Tovornjak je obtičal čez vse tri vozne pasove.  Foto: Gb Koper
Tovornjak je obtičal čez vse tri vozne pasove.  Foto: Gb Koper

ŠMARJE > Nesreča se je zgodila v torek ob dveh popoldne, ko se je po glavni cesti od Šmarij proti Dragonji s tovornjakom polpriklopnikom spuščal 31-letni romunski tovornjakar. Policistom je povedal, da ga je med vožnjo po klancu navzdol prehitel neznani voznik z modrim avtomobilom, ob koncu prehitevanja prišel v škarje in zato naglo zavil desno pred tovornjak. Da bi preprečil trčenje, naj bi voznik tovornjaka naglo zavrl in izgubil nadzor nad tovornjakom.

Prikolico naj bi zaradi zaviranja zaneslo, voznik naj bi jo skušal zravnati z zavijanjem s kabino, na koncu pa je kabino obrnilo v nasprotno smer vožnje in tovornjak zlomilo. Obtičal je, postavljen počez čez vse tri vozne pasove. Na kraj nesreče so prihiteli policisti in gasilci. Policisti so ugotovili, da je voznik popolnoma trezen, da bi preverili njegovo zgodbo pa so iz tovornjaka vzeli podatke tahografa. Iz njih bodo lahko razbrali, ali je res zaviral ali pa se je nesreča zgodila zaradi drugega vzroka.

Gasilci koprske brigade so zavarovali kraj nesreče, s prebitega rezervoarja prečrpali dizelsko gorivo, nato pa rezervoar še odstranili s tovornjaka, delavci CPK pa so s ceste očistili razlito gorivo.

Tovornjak so nato rešili šele z avtovleko za tovornjake, promet po cesti pa je bil znova spuščen malo pred 19. uro. Medtem so policisti voznike usmerjali na druge ceste.

DC


Najbolj brano