Nova briška zgodba

Tonči Žlogar je včeraj že vodil prvi trening nogometašev Brd. Izolski trener je z drugoligašem iz Vipolž sklenil pogodbo do konca prihodnje sezone.

Predsednik NK Brda Marjan Simčič (desno) je lani s Tončijem 
Žlogarjem uspešno izpeljal drugoligaško zgodbo. Kako bo 
letos? Foto: Miha Sirk
Predsednik NK Brda Marjan Simčič (desno) je lani s Tončijem Žlogarjem uspešno izpeljal drugoligaško zgodbo. Kako bo letos? Foto: Miha Sirk

VIPOLŽE > Potem ko so se s Florijanom Debenjakom sporazumno razšli, iskanje novega trenerja članske ekipe ni trajalo dolgo. Predsednik kluba Marjan Simčič se je tako kot pred dobrim letom obrnil na Tončija Žlogarja, ki je še nedavno sedel na klopi kranjskega Triglava v prvi ligi. Nekdanji reprezentant se po štirih mesecih vrača v njemu znano nogometno okolje. Lani septembra je prvič sedel na klop Brd, ki jih je nato popeljal do šestega mesta v drugi ligi. Ekipa se je v novi sezoni po treh zaporednih porazih spet znašla v nehvaležnem položaju, na predzadnjem mestu, ki pomeni izpad. Res pa je, da je prvenstvo še dolgo, po domači ničli z Zarico pa se tudi zdi, da slabše ne gre.

“Nogometno znanje Debenjaka ni sporno, a slačilnica mu ni več sledila. Ni bilo potrebne energije in pravega odziva na igrišču. Do takšne ugotovitve je prišel tudi Debenjak, ki bo za določen čas trenersko izpregel. Njegov dosedanji pomočnik Jovan Milošević pa bo vodja nogometne šole. Odločitev za Žlogarja ni bila težka tudi glede na izkušnjo iz pretekle sezone. Verjamem, da bo iz ekipe povlekel toliko, kot je sposobna. Vsekakor več, kakor kaže trenutni položaj na lestvici. Pred začetkom sezone smo si namreč za cilj zastavili uvrstitev v sredino lestvice oziroma brezskrbni obstanek,” je povedal Simčič, ki Žlogarja kot sooblikovalca igralske podobe članske ekipe vidi tudi na začetku prihodnje sezone. Najprej pa bo treba seveda uspešno prebroditi letošnjo.

Že danes čaka Brice soočenje z Adrio v pokalu MNZ Nova Gorica, kjer ekipa iz Vipolž brani lovoriko. Bistveno bolj pomembno pa bo drugoligaško nadaljevanje. V soboto se bodo Brici podali na Koroško. Pomerili se bodo z neposrednim tekmecem v boju za obstanek, ravenskim Fužinarjem. “Za trenerja je najpomembnejše, da je v pogonu. Vrnitve v drugo ligo sam ne vidim kot nazadovanje. Tekmovanje je po nekaterih kazalcih še bolj zanimivo kot prva liga. Nenazadnje v njem deluje vrsta trenerjev z močnim spričevalom. Trenerska usoda je povezana z rezultati, verjamem, da jih lahko izboljšamo. Ekipo povečini poznam, tri, štiri novince pa bom še spoznal,” je prve vtise po vrnitvi na klop Brd strnil 40-letni Žlogar. ALEŠ SORTA


Najbolj brano