Odgovornost za napad v Las Vegasu prevzela Islamska država

Odgovornost za današnji strelski napad v ameriškem Las Vegasu, v katerem je bilo ubitih najmanj 50 ljudi, več kot 400 pa jih je bilo ranjenih, je prevzela skrajna sunitska skupina Islamska država (IS).

 Foto: Tony Hisgett/Wikipedia
Foto: Tony Hisgett/Wikipedia

LAS VEGAS > Kot so sporočili džihadisti preko svoje tiskovne agencije Amak, je bil strelec "vojak IS", ki se je pred nekaj meseci spreobrnil v islam. Dodali so, da se je strelec tako odzval na pozive IS k napadom v državah, ki sodelujejo v napadih na džihadiste. Ob tem Islamska država ni priložila nobenih dokazov.

Do streljanja je prišlo v nedeljo ob 22.30 po lokalnem času (danes ob 7.30 po srednjeevropskem) na glavni aveniji ameriške igralniške meke. Napadalec je z 32. nadstropja hotela Mandalay Bay več kot minuto streljal na obiskovalce koncerta country glasbe. Motiv napada še ni znan.

Po zadnjih podatkih policije je bilo v najhujšem strelskem napadu v zgodovini ZDA ubitih več kot 50 ljudi, 406 pa jih je po streljanju poiskalo pomoč v bližnjih bolnišnicah.

Napadalca je policija našla mrtvega v hotelski sobi, iz katere je streljal. 64-letni Stephen Paddock iz mesta Mesquite 140 kilometrov od Las Vegasa se je ustrelil, preden so policisti vdrli v sobo. Policija ocenjuje, da je napadalec deloval sam.

STA


Najbolj brano