Kmetija je zaživela

Težko pričakovani resničnostni šov Kmetija, ki so ga posneli v bližini Copekovega mlina v Prekmurju, je pred dnevi zaživel tudi na malih ekranih. Televizijski gledalci tako lahko zdaj spremljajo osemnajst tekmovalk in tekmovalcev, ki se borijo za 75 tisočakov vredno glavno nagrado.

A do finala je še dolga pot in na njej številne ovire, ki utegnejo marsikaterega tekmovalca drago stati.

In kdo so tekmovalci?

Damijan Gjerkeš (1973), kmetovalec iz Beltincev. V šov ga je prijavila hčerka, s katero sta se skupaj vselila v televizijsko kmetijo. Monika Košenina (1988), operaterka v proizvodnji. Po poklicu je diplomirana inženirka agronomije, ki v prostem času najraje planinari. Robi Laznik (1975), pek iz Ljubljane. Trenutno je brezposeln, doma pa ga čakajo žena, s katero sta poročena že 19 let, in štirje otroci. Boris Frangež (1972), trgovec iz Rogatca. Je oče dveh otrok, ki v prostem času najraje strelja z ročnim možnarjem. Maja Alič (1994), frizerka iz Ljubljane. Pravi, da zelo rada opravlja kmečka opravila, kar bi po njenem mnenju utegnilo razveseliti ostale udeležence šova. Mirela Rajak (1987), ekonomski tehnik iz Novega mesta. Zase pravi, da je kot tiha voda, ki bregove dere in čeprav velja za blokovsko dekle, meni, da se bo na kmetiji dobro znašla. Silvo Korošec (1954), nepremičninski agent iz Velikih Lašč. Med svoje velike avanture uvršča potovanje na Madagaskar, kjer je domačine učil modernega čebelarstva. Milena Žižek (1973), gostinska tehnica iz Grab pri Ljutomeru, ki svoje delo jemlje kot svoj hobi. Darja Tomažin (1968), kmetica iz

Šentruperta. V šov se je prijavila zaradi novih izkušenj in izzivov, zato pričakuje veliko nepozabnih trenutkov. David Helbel (1984), tesar iz Josipdola. V šov se je prijavil predvsem zaradi novih izkušenj. Deja Gjerkeš (1996), natakarica iz Beltincev. Poleg sebe je pod pretvezo v šov prijavila še svojega očeta. Jan Klobasa (1998), kmetijsko-podjetniški tehnik iz Gornje Radgone. Na kmetiji ga je najbolj strah mrzlih noči in lačnih dni, veseli pa se dela in nagrad ob opravljenih nalogah. Katja Poljanšek (1993), frizerka iz Kamnika. Zaveda se, da ne bo lahko, saj kamere naredijo svoje. Mitja Roban (1999), dijak iz Robanovega kota. Ne mara zahrbtnih in hinavskih ljudi, v šovu pa potihem upa tudi na zmago. Tomaž Bogovič (1990), študent robotike iz Zdol. Večino časa se ukvarja z analizami športnih dogodkov, prav zato mu bivanje na kmetiji predstavlja počitek od neprestanega sedenja za računalnikom. Branko Koder (1968), avtomehanik iz Lovrenca na Pohorju. Pravi, da na kmetiji romanca odpade, saj ima čudovito družino, ki je ne bi zamenjal za nič na svetu. Sabina Mlakar (1965), prodajalka iz Grosupljega. Živi zdravo življenje s svojimi tremi otroki in vnučki. Tamara Klemen (1990), natakarica iz Mengša.

Strah jo je le, ker ne bo elektrike.

Njihovo delo na kmetiji bosta preverjala gospodarja Štefan Flisar in Jože Semen.

ZLATICA KASAL


Najbolj brano