Koruzni storž je prava jesenska poslastica

Kmetje na Bistriškem pridno pobirajo jesenske darove narave. Z letošnjo letino so zelo zadovoljni in skladiščenje pridelkov se počasi zaključuje.

 Foto: Petar Nikolić
Foto: Petar Nikolić

ILIRSKA BISTRICA > Po košnji in pobiranju raznovrstnih sort krompirja, ki bogato obrodijo na tem koncu dežele, je zdaj na vrsti žitarica, ki prvotno izvira iz Amerike. Koruza vsebuje vitamine, beljakovine, kalij in karotenoide in je torej ne samo okusno, ampak tudi zelo zdravo živilo. Iz koruze lahko naredimo polento, koruzni kruh, domače kokice ali njena zrna skuhamo, najslajši obrok v tem času pa je koruzni storž, pečen na žaru. Da so storži prava jesenska poslastica, nam je potrdil tudi Stipe Grubič, ki si je z veseljem privoščil zdrav prigrizek. “Koruzni storži so prava jesenska poslastica,” pravi Stipe med ugrizom v slastno koruzo. PN


Najbolj brano