Okusi ob meji spet rekordni

Kulinarična prireditev, ki za nekaj dni popolnoma spremeni podobo središča Gorice, kljub rekordom v preteklih letih še vedno raste. Organizatorji zatrjujejo, da je bilo v prvih treh dneh festivala obiskovalcev več kot preteklo leto.

Okusi ob meji so kraj idealnega sobivanja, kjer vsakršno politično ali ideološko razliko povozi 
skupno uživanje v dobri hrani. Izraelska stojnicaje bila tik ob turški. Foto: PIERLUIGI BUMBACA
Okusi ob meji so kraj idealnega sobivanja, kjer vsakršno politično ali ideološko razliko povozi skupno uživanje v dobri hrani. Izraelska stojnicaje bila tik ob turški. Foto: PIERLUIGI BUMBACA

GORICA >Da bo obisk še večji kot v minulih letih, je bilo jasno že v četrtek in petek. V soboto, so sporočili organizatorji, se je po kulinaričnih trgih in ulicah Okusov ob meji sprehodilo več kot 300.000 ljudi, kar je več kot kadarkoli prej. Temu gre prišteti še včerajšnji obisk, ki ga je sicer nekoliko krojilo nevihtno in deževno vreme.

Na ogled in pokušino se je letos postavilo 350 ponudnikov. Med njimi je bilo veliko lokalnih vinarjev in gostincev, tudi Slovencev iz obeh strani meje, ki so imeli svojo četrt.

Družbo so jim delali gastronomski ponudniki z vsega sveta. Od bližnjih Srbov in Bosancev, ki so bili s svojimi mesnimi dobrotami spet ena od uspešnic festivala, Madžarov, ki so poskrbeli za najdaljše vrste pred stojnico s tipično sladico, kurtosom, do bolj oddaljenih Brazilcev, Tajcev, Američanov. V 23 kulinaričnih četrtih se je z značilnimi jedmi in pijačami predstavilo 44 narodov.

“Parkirišča so bila ves čas zasedena, avtobus je vozil na polno, kar potrjuje, da na prireditev prihaja vse več obiskovalcev izven mesta in pokrajine,” so pojasnili organizatorji. Postaviti Gorico na turistični in ekonomski zemljevid ter zagotoviti obiskovalce in s tem prihodek za mesto, sta tudi osrednja cilja prireditve, ki so jo letos pripravili 14. zapovrstjo, in ima izjemno podporo občinskih oblasti.

VH


Najbolj brano