Ankarančani prišli do svoje prve prvoligaške zmage

V jubilejnem desetem nastopu je Ankaran naposled le dosegel zgodovinsko premierno prvoligaško zmago. Za nameček v zelo pomembnem srečanju proti neposrednemu tekmecu za obstanek, ko so točke pravzaprav štele dvojno.

 Foto: STA
Foto: STA

KRANJ > Istrski prvoligaš je brez kaznovanega strelca z zadnje tekme proti Aluminiju Raoula Delgada srečanje sicer pričel previdno. Zato so Gorenjci prevzeli rahlo pobudo, gostujoča obramba pa jim ni dovolila večjih priložnosti. Triglav je resneje zapretil le v 24. minuti, vendar je vratar Primož Bužan ustavil dva strela iz bližine.

Toda nogomet je peklenski šport in Ankaran je že v naslednjem napadu povedel iz navidez nenevarne akcije. Tim Vodeb ob robu igrišča sicer ni imel dovolj prostora, da bi izvedel svoj atraktivni avt s premetom, a je žogo v islandskem slogu vseeno vrgel daleč v srce kazenskega prostora. Tja se je prikradel eden zadnjih novincev Emir Burkić ter v padcu z ramenom zadel v polno.

Triglav : Ankaran 1:3 (1:1)

Športni center Kranj, gledalcev 300, sodnik Vinčič (Maribor) 5. Strelci - 0:1 Burkić (25), 1:1 M. Poplatnik (41, z 11m), 1:2 Cerovec (62), 1:3 Mate (85).

Triglav: Džafić 6, Šmit 6, Arh Česen 5,5, D. Zec 5,5, Al. Krcić 6, Tijanić 5,5 (od 76. Pušnik 5,5), Bukara 5,5 (od 65. Kuhar 5,5), Robnik 6, M. Poplatnik 6, Kopač 5,5, Žurga 5 (od 67. Majcen 5,5). Trener: Tonči Žlogar.

Ankaran: Bužan 7, Gliha 6,5, J. Pahor 7,5, L. Badžim 6.5, Primc 6.5, Klapan 7, Nkame 6,5, Burkić 6,5, Vodeb 7,5 (od 90. Karamatić –), Cerovec 7, Meledje 6 (od 80. Mate 7). Trener: Vlado Badžim.

Rumeni kartoni: Al. Krcić, Šmit, Robnik; Nkame, Meledje, Gliha.

Kazalo je že, da bodo oranžni odšli na premor s prednostjo, toda v 40. minuti je Matej Poplatnik po dolgem prodoru prišel na rob kazenskega prostora, kjer se je znašel Chinwendu Nkame, domači napadalec pa je padel kot od strele zadet. Sodnik Slavko Vinčič je zapiskal, čeprav najbrž ni bilo niti kontakta, vse pa se je dogajalo izven kazenskega prostora. Toda Poplatnik se ni pustil prositi in je iz najstrožje kazni izenačil.

Ankarančanom je najlepša akcija tekme uspela v 62. minuti, ko je Mihovil Klapan z dolgo podajo našel Vodeba, ki je ustavil težko žogo, njegovo globinsko podajo pa je hitri Vinko Cerovec rutinirano spremenil v zadetek. Rezervist Timotej Mate, ki je poživil napad, je v 85. minuti dolgo vlekel žogo po desni strani. Ko ni več natančno vedel, kaj bi z njo, jo je z roba kazenskega prostora nabil proti vratom, na presenečenje vseh pa je zadela Davida Zeca in pristala golu.

Plus: Po znanem citatu Ankaran “vsak dan vse bolj napreduje”. Trener Vlado Badžim je očitno uigral obrambo, ki se je večinoma znebila osnovnih napak, pa tudi spredaj kamenčki iz mozaika počasi padajo na svoje mesto.

Minus: Priložnosti je še vedno razmeroma malo, vendar pa od novopečenega prvoligaša čudežev vendarle ne gre pričakovati.

Tonči Žlogar, trener Triglava: “Ko se je tekma lomila, je Ankaran svoje priložnosti izkoristil, mi pa ne, zato smo zelo razočarani.”

Vlado Badžim, trener Ankarana: “Fantje so pokazali srce in dušo ter dosegli zgodovinsko zmago za naš klub. Pokazali smo določene stvari, ki smo jih doslej iskali, kar nam je zasluženo prineslo tri točke.”

BORIS PLANINC


Najbolj brano