Motiva ne manjka

Zgolj tri ekipe so v drugi nogometni ligi še neporažene - vodilna Mura, hkrati tudi prvi kandidat za napredovanje v prvo SNL, ter današnja tekmeca v kraško-istrskem derbiju, Cherrybox 24 Tabor in Jadran iz Dekanov.

Dvobojev na nož med Sežanci (v rdečih majicah) in Dekančani  najbrž ne bo manjkalo. Foto: Matej Glavina
Dvobojev na nož med Sežanci (v rdečih majicah) in Dekančani najbrž ne bo manjkalo. Foto: Matej Glavina

SEŽANA > Od 16. ure si bodo lahko navijači ogledali ponovitev dvoboja za vrh lestvice iz pretekle sezone, ki so ga na koncu dobili Kraševci. Tabor je naslov prvaka potrdil prav z zmago v Dekanih, a so Dekančani jeseni slavili v Sežani. Glede na rivalstvo si navijači obeh ekip nedvomno lahko obetajo zelo zanimivo tekmo z nepredvidljivim izidom, saj obe ekipi igrata dobro. Bolj konkretni so sicer Dekančani, medtem ko so današnji gostitelji kakšno točko po nepotrebnem prepustili tekmecem.

Za Sežanci sta dva tedna brez tekme, saj bi morali minulo nedeljo gostovati v Brdih, vendar je tekmo odnesel dež, nadomestni termin je naslednja sreda. V Dekanih so tekmo sedmega kroga kljub deževju odigrali, gostitelji pa so proti Krki, ki je dvakrat vodila, uspeli odnesti točko in so na lestvici s 15 točkami tretji. Tabor je s tekmo manj šesti, zbral pa je deset točk.

Obe ekipi druži neporaženost v drugoligaškem prvenstvu. Jadran zaostaja zgolj za Muro in Radomljami, je pa hud poraz (0:7 proti Aluminiju) doživel v pokalnem tekmovanju. Pri tem drži, da so bile pokalne ambicije pesjanov zagotovo manjše od ambicioznih Štajercev. Trener Nevio Finkšt je premešal prvo enajsterico, najbrž že s pogledom na današnjo prvenstveno tekmo. Tekma je Dekančanom prišla prav vsaj zato, da je lahko eden glavnih napadalnih adutov Gregor Šćulac (drugi strelec ekipe s tremi zadetki) odslužil rdeči karton s prvenstvene tekme, medtem ko bo iz istega razloga pri domačih danes manjkal centralni branilec Davor Gavrić. Prva nevarnost za sežanska vrata bo Luka Stepančič (4 goli), ki je pred leti eno sezono nosil tudi sežanski dres. S tremi zadetki je prvi strelec Tabora Saša Gulič, ki je pred sezono že razmišljal, da bi nogometne čevlje obesil na klin. Tabor je s pokalnimi obveznostmi opravil že pred dvema tednoma, ko je doma izgubil z Mariborom.

RM


Najbolj brano