Prenova s pomočjo lastnikov

Nissan qashqai na slovenske ceste prihaja osvežen in s številnimi izboljšavami. Pri prenovi so upoštevali mnenja kar 2,3 milijona dosedanjih lastnikov.

Qasqai bo nove kupce omrežil z naprednimi tehnologijami in 
boljšim krmiljenjem. Foto: Picasa
Qasqai bo nove kupce omrežil z naprednimi tehnologijami in boljšim krmiljenjem. Foto: Picasa

Največja novost je sistem za avtonomno vožnjo propilot, elektronski sistem za zaviranje v sili s funkcijo prepoznave pešcev. S številnimi, na prvi pogled neopaznimi izboljšavami je želel Nissan še povečati učinkovitost krmiljenja pri novem qashqaiju. Za izboljšave so bile zadolžene Nissanove ekipe inženirjev v Veliki Britaniji, Španiji in Nemčiji. Proizvodnja avtomobila še naprej poteka v Nissanovem proizvodnem obratu z najsodobnejšo opremo v britanski tovarni v Sunderlandu.

Pri bencinskih motorjih je izbira med novim 1,2-litrskim DIG-T s 85 kW ali 1,6-litrskim DIG-T s 120 kW (163 KM) in kar 240 Nm navora, v obeh primerih z naprednim turbopolnilnikom in sistemom stop/start. V dizelski ponudbi sta prav tako na izbiro dva motorja: 1.5 dCi z 81 kW in 110 KM ter 1,6-litrski dCi s 96 kW in s 130 KM. Qashqai ponuja še štirikolesni pogon all mode. Cenovno je qashqai na voljo od 20.950 evrov dalje.

DG


Najbolj brano