Rossi si želi vrnitve na dirkališča že konec tedna

Italijanski motociklistični as Valentino Rossi je dejal, da si si želi vrnitve na dirkališča že konec tedna na veliki nagradi Aragonije, kar je le 24 dni po zlomu noge. "Odpotoval bom na VN Aragona in bom tam, skušal tudi nastopiti. Dobil sem zeleno luč za tekmovanje, dokončen odgovor pa bodo dali prvi trije treningi," je dejal Rossi.

Italijanski motociklistični as Valentino Rossi je dejal, da si si 
želi vrnitve na dirkališča že konec tedna na veliki nagradi 
Aragonije, kar je le 24 dni po zlomu noge. Foto: Vir: Wikipedia
Italijanski motociklistični as Valentino Rossi je dejal, da si si želi vrnitve na dirkališča že konec tedna na veliki nagradi Aragonije, kar je le 24 dni po zlomu noge. Foto: Vir: Wikipedia

MILANO > Zadnji dan avgusta si je 38-letni zvezdnik moto športa pri padcu z endurom zlomil nogo, na operaciji dan pozneje so mu kirurgi nogo utrdili z vijaki in oporo. Predpisali so mu vsaj mesec dni počitka oziroma rehabilitacije, vendar je Rossi skrajšal mirovanje ter je v torek že sedel na motor in opravil testne kroge, čeprav si je med padcem zlomil tako golenico kot mečnico.

"Včeraj sem uspel prevoziti 20 krogov in sem našel odgovore, ki sem jih želel dobiti. Po koncu testu me je malo bolelo, jasno, toda danes zjutraj sem odšel k doktorju Raffaeleju Pascarelli na zdravniški pregled in rezultat je bil pozitiven. Se vidimo v Alcanizu," je povedal devetkratni svetovni prvak.

Iz njegove ekipe Yahama so sporočili, da bo pred morebitnim nedeljskim nastopom na dirki za svetovno prvenstvo v Španiji opravil še nekaj zdravniških pregledov.

STA


Najbolj brano