Tretja slovenska zmaga

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je na svetovnem prvenstvu mlajših članic v Ljubljani v ponedeljek in včeraj dosegla še drugo in tretjo zmago. Boljša je bila od Dominikanske republike in Kitajske.

Kapetanka, Kanalka Eva Mori (1) je Slovenke dobro vodila 
tudi skozi kitajski zid. Foto: Fivb
Kapetanka, Kanalka Eva Mori (1) je Slovenke dobro vodila tudi skozi kitajski zid. Foto: Fivb

LJUBLJANA > Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca do 23 let je po včerajšnji tretji zaporedni zmagi v skupini A trdno na prvem mestu. Po skromnih Argentinkah je najprej padla prva velika ovira - branilka brona s prejšnjega SP, Dominikanska republika, včeraj pa je popustil tudi kitajski zid (Kitajke so bile na prejšnjem SP pete).

Slovenke so včeraj Kitajke v štirih zapored dobljenih nizih povsem nadigrale. Na servisu in v bloku so bile statistično trikrat uspešnejše od tekmic. V bolj izenačeni ponedeljkovi večerni tekmi z Dominikankami sta bila odločilna boljši slovenski servis in manjše število naših napak. Na obeh tekmah so imele Primorke velik delež. Kapetanka Eva Mori, blokerka Tina Grudina in prosta igralka Maja Pahor so v prvi postavi odigrale vso tekmo.

Rezultati v skupini A - 2. krog - Slovenija : Dominikanska republika 4:1 (11, 9,-11,17,11); točke Slovenk - Mlakar 17, Planinšec 16, Ščuka 9, Grudina 9, Vovk 3, Mori 1, 3. krog - Slovenija : Kitajska s 4:0 (11, 12, 5, 8); Mlakar 11, Planinšec 9, Mori 6, Vovk 6, Grudina 6, Ščuka 5, Sobočan 2.

Danes imajo odbojkarice premor, jutri pa se bodo pomerile s solidno Tajsko (osma na prejšnjem SP). Glede na doslej videno gredo Slovenke z velikimi koraki proti polfinalu. V petek jih čaka še Egipt, ki je po kakovosti primerljiv s prvo slovensko žrtvijo, Argentino, in ne bi smel biti previsoka ovira. Če bodo naša dekleta ostala zbrana, bodo v soboto zaigrala v polfinalu. IM


Najbolj brano