Z bencinskega servisa odnesli poln sef

Včeraj zjutraj je zaposlene z bencinskega servisa na Plavjah pričakalo neprijetno presenečenje. Nekdo je ponoči vlomil v prostore in v neznano odnesel sef z zajetnim plenom. Tat je ponoči vlomil oziroma poskušal vlomiti tudi v več prodajaln v zaprtem delu koprske tržnice. Odnesel pa je le nekaj deset evrov. Bolj zadovoljen je nepridiprav, ki je v noči na nedeljo na počivališču Ravbarkomanda okradel hrvaškega državljana.

Včeraj ponoči je neznanec vlomil v prostore bencinskega 
servisa na Plavjah in odnesel blagajno, v kateri je bil 
večdnevni izkupiček.  Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Včeraj ponoči je neznanec vlomil v prostore bencinskega servisa na Plavjah in odnesel blagajno, v kateri je bil večdnevni izkupiček.  Foto: Tomaž Primožič/Fpa

PRIMORSKA > Koprske policiste so o vlomu v prostore bencinskega servisa na Plavjah obvestili včeraj, nekaj minut po šesti uri. Kdaj natanko je neznanec vlomil v njihove prostore, ni znano. Bencinski servis so zaprli v nedeljo okoli 22.30, ko so zaposleni včeraj zjutraj prišli na Plavje, pa so ugotovili, da je ponoči nekdo vlomil. Iz skladiščnega prostora je ukradel blagajno, v katerem je bil večdnevni izkupiček. Kriminalisti okoliščine nočnega vloma še preverjajo. Po neuradnih informacijah naj bi tat odnesel zajeten plen. V sefu naj bi bilo precej več kot 10.000 evrov.

Včeraj dopoldne so koprski policisti zbirali obvestila tudi o nepridipravu, ki je ponoči vlomil oziroma poskušal vlomiti v več prodajaln v zaprtem delu koprske tržnice. Tudi s koprske tržnice so obvestila o vlomih dobili, ko so lastniki oziroma zaposleni zjutraj prišli v službo. Okoli sedmih zjutraj so tako dobili sporočilo, da je nekdo ponoči vlomil v frizerski salon, pa poskušal vlomiti v bližnjo bomboniero. Vlomil je še v eno prodajalno in poskušal vlomiti še v tretjo. Izkazalo se je, da je bil vlomilčev trud bolj slabo poplačan. Iz frizerskega salona ni odnesel ničesar, iz trgovine, v katero je uspel priti, pa nekaj deset evrov. Je pa z vlamljanjem lastnikom povzročil še nekaj dodatne škode. Podobno serijo vlomov so koprski policisti na tržnici preiskovali tudi pred štirimi leti, takrat so vlomili v osem prostorov, posamezne trgovine ali drugi poslovni prostori pa so bili še večkrat tarča nepridipravov.

Avtocestni tatovi so ponovno udarili na počivališču Ravbarkomanda. V noči na nedeljo so okradli hrvaškega državljana, ki je pred tem spal v svojem vozilu. Neznanec ga je zbudil in mu pokazal na poškodovano pnevmatiko. Takoj za tem pa je izkoristil Hrvatovo nepazljivost in mu iz vozila ukradel denarnico. Hrvata je predrzen tat oškodoval za 1700 evrov.

Iz Kopra sta konec tedna izginila dvokolesnika. Iz Šolske ulice je v petek neznanec ukradel zaklenjen skuter piaggio vespa primavera s koprsko registrsko številko. Vespa je vredna 2500 evrov. V noči na soboto pa so iz garaže na Cesti na Markovec ukradli motor znamke yamaha tip T MAX 500, na kateri je bila preizkusna tablica koprske registracije. Približno pet let star motor je vreden 7000 evrov.

V eni od strunjanskih gostiln pa je nekdo gostji iz torbice ukradel denarnico, v kateri je imela dokumente in 25 evrov. Tat jo je oškodoval za 120 evrov. Ajdovski policisti pa poizvedujejo za neznancem, ki je minuli konec tedna z dveh avtomobilov (znamke renault in VW), parkiranih pred enim od stanovanjskih blokov, ukradel registrski tablici. Na bencinskem servisu v Vrtojbi pa je neznanec v nedeljo popoldne v rezervoar črnega volva natočil za 75 evrov goriva, nato pa proti Italiji odpeljal, ne da bi plačal račun za gorivo. SP


Najbolj brano