V Livornu plaz odnesel hišo s štiričlansko družino

Močno neurje je danes v Toskani v Italiji zahtevalo najmanj šest smrtnih žrtev, še tri ljudi pa pogrešajo. Najhuje je bilo v Livornu, kjer je plaz odnesel hišo s štiričlansko družino, dva starša, njuno hčerko in njenega dedka.

Livorno
Livorno 

FIRENCE > Še ena oseba je umrla v bližnjem kraju Montenero, kjer so se sprožili številni zemeljski plazovi. En človek je sredi hudega neurja umrl v prometni nesreči, so sporočili italijanski gasilci.

Fotografije iz Livorna kažejo dramatične posledice neurja. Številne ulice so pod vodo. Po navedbah meteorologov je v samo štirih urah padlo 400 litrov dežja na kvadratni meter.

Italijanska civilna zaščita je za območje Toskane izdala oranžno opozorilo pred močnimi nalivi in neurji. Ta so se začela pojavljati ponoči na severu Italije in se nato razširila proti jugu.

V pokrajini je prišlo tudi do izpada oskrbe z elektriko, kar je med drugim povzročilo velike težave v železniškem prometu. Železniško postajo v Livornu so sicer tako ali tako morali zapreti, ker jo je poplavilo, več vlakov pa so morali preusmeriti.

Neurje je presenetilo tudi številne turiste. V bližini Livorna so morali evakuirati celoten kamp.

Do poplav je prišlo tudi v Pisi, kjer so morali reševati štiri mlade ženske, ki so z avtomobilom obtičale v poplavljenem podvozu.

Obilne padavine pa so težave povzročile tudi v Rimu. Poplavilo je več ulic in najmanj šest postaj podzemne železnice, ki so jih morali zapreti. V večnem mestu so odpovedali tudi za danes načrtovani maraton.

Vremenska fronta naj bi se sicer še naprej pomikala proti jugu in vsaj do torka prinašala obilne padavine, napovedujejo meteorologi.

V glavni kmetijski organizaciji Coldretti so opozorili, da stanje poslabšujejo tudi posledice hude suše, ki je letos prizadela Italijo. Izsušena zemlja namreč ni sposobna vpiti velikih količin dežja.

STA


Najbolj brano