Obnova sob in morskega parka

Hoteli Bernardin se bodo decembra lotili obnove sob v Grand hotelu Bernardin, prihodnje leto pa bo končno prišla na vrsto tudi prenova bazenskega kompleksa Laguna.

Prihodnje leto bo prenovo dočakal tudi bazenski kompleks 
Laguna.  Foto: Sonja Ribolica
Prihodnje leto bo prenovo dočakal tudi bazenski kompleks Laguna.  Foto: Sonja Ribolica

PORTOROŽ > Obnovo različnih delov hotelskega kompleksa je vodstvo Hotelov Bernardin napovedalo že januarja letos, ko so vsi upniki podpisali sporazum o reprogramiranju obveznosti. To bo hotelski družbi omogočilo razvoj in po dolgem premoru se bodo lotili novih naložb. Sobe v petzvezdičnem hotelu bodo obnovili med decembrom in marcem, bazenski kompleks Laguna pa bodo začeli prenavljati prihodnje leto. Koliko bo vse to stalo, za zdaj ne razkrivajo, je pa prvi mož Hotelov Bernardin Andrej Prebil pred časom povedal, da bodo za naložbe vsako leto namenili približno štiri milijone evrov.

Nekaj pospeška naložbenemu zagonu bodo bržkone prispevali tudi poslovni rezultati, ki so boljši kot lanski in tudi presegajo načrte. V prvih osmih mesecih so v tej največji hotelski družbi v Istri zabeležili 403.800 nočitev. Prihodki so se povzpeli na 21,3 milijona evrov, kar je za sedem odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Ob polletju je bilo čistega dobička za 720.000 evrov, kar je za 105 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Več prihodkov so zagotovila boljša zasedenost in višje povprečne cene sob. SR


Najbolj brano