Obeta se nov film o Jokerju v produkciji Scorseseja

Portal Deadline poroča, da priznani režiser Martin Scorsese v vlogi producenta načrtuje nov film o stripovskem junaku Jokerju, znanemu nasprotniku Batmana. Režiral naj bi ga Todd Phillips. Scorsese bi rad dogajanje postavil v 80. leta minulega stoletja, film pa bi bil posnet v slogu temačne kriminalke, povzema britanski BBC.

Heath Ledger je bil eden od najbolj markantnih Jokerjev.
Heath Ledger je bil eden od najbolj markantnih Jokerjev. 

LOS ANGELES > Jared Leto, ki je Jokerja igral v filmu Odred odpisanih in ima podpisano pogodbo za sodelovanje pri še dveh filmih, nadaljevanju odreda in Gotham City Sirens, naj ne bi nastopil v Scorsesejevi produkciji. Za projekt bi namreč radi angažirali mlajšega igralca, na scenariju pa naj bi delala Todd Phillips in Scott Silver.

Jokerja sta v filmih o Batmanu že upodobila Jack Nicholson in Heath Ledger, glas za risanko in video igre pa je negativcu posodil igralec Mark Hamill. Joker velja za enega najokrutnejših stripovskih junakov, katerega zgodovina je zaznamovana z mučenji, umori in posilstvi.

Pri studiu Warner Brothers, kjer ustvarjajo filme po stripih DC Comics, imajo napovedanih kar nekaj novih filmov o superjunakih do leta 2020. Med njimi Ligo pravičnih kot tudi druga dela Čudežne ženske ter Zelene svetilke.

STA


Najbolj brano