Zalomilo se mu je tik pred mejo s Slovenijo

Iz Francije je z ukradenimi predmeti v vozilu prišel skoraj do Slovenije, pa se mu je na cestninski postaji Lisert zalomilo. Romuna morda ne bi niti ustavili, če bi plačal cestnino, a kaj, ko se je “prilepil” za avto, ki je zapeljal na stezo za elektronsko cestninjenje.

V Franciji ukradene gradbene “žabe” so italijanski 
policisti zasegli še  preden je romunski državljan uspel 
priti do Slovenije in nadaljevati pot proti domovini.  Foto: Kvestura Trst
V Franciji ukradene gradbene “žabe” so italijanski policisti zasegli še preden je romunski državljan uspel priti do Slovenije in nadaljevati pot proti domovini.  Foto: Kvestura Trst

LISERT > Policisti iz Devina, ki so izvajali nadzor na avtocesti v bližini cestninske postaje Lisert, so postali pozorni na kombi, ki je zapeljal za nekim avtom na pas za elektronsko cestninjenje in se tako izognil plačilu cestnine. Zapeljali so za njim in ga na počivališču pri Devinu ustavili. Ko so se približali kombiju, da bi voznika kaznovali za storjeni prekršek, so v notranjosti vozila opazili vlomilske pripomočke.

Voznika so legitimirali in ugotovili, da je za volanom sedel 28-letni romunski državljan C. T. Zaradi gneče na omenjenem počivališču so vozniku naročili, naj jim sledi do komisariata v Sesljanu. Tam so vozilo pregledali in v notranjosti našli tri izvenkrmne motorje, različne stroje za delo na cesti in večjo količino električnih trifaznih kablov.

Med nadaljnjim preverjanjem so ugotovili, da so bili gradbeni pripomočki ukradeni podjetju v francoskem Brianconu. Romun sicer ni znal (ali hotel) pojasniti izvora predmetov, ki jih je prevažal. Doletela ga je ovadba zaradi prikrivanja in prijava zaradi kršitve prometnega zakona.

Ukradene predmete so mu zasegli, začasno pa tudi kombi, ki je sicer v lasti ukrajinskega državljana. SK


Najbolj brano