Poškodovana 95-letnica

Včeraj zgodaj popoldne se je na hitri cesti pri Kopru zgodila nesreča, v kateri se je poškodovala 95-letna sopotnica v avstrijskem avtu. Na Goriškem se je z avtom prevrnila 43-letnica, v torek pa motorist, voznica in kolesar.

Novogoriški poklicni gasilci so včeraj zjutraj pri Grgarju avto 
postavili nazaj na kolesa.  Foto: Ge Nova Gorica
Novogoriški poklicni gasilci so včeraj zjutraj pri Grgarju avto postavili nazaj na kolesa.  Foto: Ge Nova Gorica

PRIMORSKA > Nekaj minut pred 13. uro je včeraj počilo na hitri cesti pri Kopru. 68-letni državljan Avstrije je s svojim avtom vozil po voznem pasu, iz Kopra pa se je ob stavbi gasilske brigade in koprske policijske postaje na hitro cesto takrat priključil 57-letni voznik iz Kort. Ta je vozil po pospeševalnem (desnem) pasu, ko je Avstrijec iz neznanega vzroka z voznega pasu sunkovito zavil v desno.

Pri tem je s svojim avtom trčil v avto Kortežana, nakar je njegov avto odbilo na prehitevalni pas, avto Kortežana pa v desno. Ob trku se je poškodovala 95-letna sopotnica v avstrijskem avtu. Policisti bodo za Avstrijca spisali kazen, kako hudo se je poškodovala sopotnica, pa včeraj še ni bilo znano.

Včeraj četrt pred sedmo uro zjutraj je 43-letna voznica vozila iz Zagorja in pred vasjo Grgar izgubila nadzor nad svojim avtom in se v levem ovinku naprej prevrnila na bok, nato pa še na streho. Na pomoč so ji priskočili novogoriški zdravstveni reševalci, ki so ji oskrbeli hude poškodbe in jo odpeljali v šempetrsko bolnišnico, novogoriški poklicni gasilci pa so zavarovali kraj nesreče, nevtralizirali razlite motorne tekočine in avto z dvigalom dvignili na kolesa.

V torek ob pol enajstih dopoldne je 34-letni motorist na cesti iz Cola proti Črnemu Vrhu v desnem nepreglednem ovinku izgubil nadzor nad motorjem, zdrsnil s ceste in pristal v odbojni ograji na levi strani ceste. Pri tem se k sreči ni poškodoval. Ob dveh popoldne pa je 67-letna voznica na cesti med Zaloščami in Batujami nepravilno prehitevala 71-letno voznico in s svojim avtom med prehitevanjem oplazila njenega. Po dotiku med avtoma je avto povzročiteljice nesreče obrnilo na bok, pri tem pa se je voznica tudi lažje poškodovala.

Ob pol osmih zvečer pa je na Cesti IX. Korpusa v Solkanu s kolesom padel 33-letni kolesar. Ta je vozil proti nekdanjemu mejnemu prehodu, pripeljal v krožišče pri hotelu Sabotin in ko se je z njegove desne strani približevala 51-letna voznica, se je ustrašil, naglo zavrl in padel. Poškodovanega kolesarja so reševalci odpeljali v šempetrsko bolnišnico. DC


Najbolj brano