V Kanalu danes 26. skoki v Sočo

V Kanalu se bodo popoldne odvijali tradicionalni Skoki z mosta. V globino reke Soče se bodo tekmovalci iz Slovenije in tujine z višine 17 metrov pognali že 26. leto. V predprijavah so se prijavili tako domači tuji tekmovalci, pri vseh pa gre za vrhunske skakalce. V lokalnem turističnem društvu pripravljajo še cel niz spremljevalnih dogodkov.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

KANAL > V predprijavah so prejeli okoli deset prijav, pri čemer pa je naval prijav običajno na sam dan tekmovanja, je pojasnila predsednica Turističnega društva Kanal ob Soči Vanja Cotič. Poleg domačih pričakujejo še tekmovalce iz Srbije, Nemčije in Velike Britanije, zaenkrat najmlajša najavljena udeleženca pa štejeta le 15 let. Pri vseh tekmovalcih gre sicer za vrhunske skakalce, tako da ob njihovih figurativnih skokih obiskovalcem zastane dih.

Častni gost prireditve bo košarkar Peter Vilfan, ki bo tudi odprl skoke. Sicer pa po besedah Cotičeve obiskovalce že od ranega jutra čaka niz spremljevalnih prireditev, od katerih so nekatere že same postale tradicionalne. Tako bodo zjutraj odprli tržnico z domačimi pridelki in izdelki, pred občino pa se bodo predstavili starodobniki. Trenutno se je prijavilo 35 starodobnih vozil in osem starodobnih Tomosovih motorjev.

Dopoldne bo na sporedu še rekreativni tek po ulicah Kanala na razdalji okoli devetih kilometrov, tradicionalno pa prirejajo tudi delavnico za mlade skakalce v vodo, ki je bila že lani zelo dobro obiskana. Letos se bodo kot novost na turnirju predstavili srednjeveški vitezi, na prireditvi pa se bodo predstavili tudi odbojkarji domačega kluba Salonit Anhovo. Cel dan bo za obiskovalce odprl vrata tudi park Pečno.

STA


Najbolj brano