Mrakova in Macarolova tretji v Arhusu

Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta v danskem Arhusu na testni regati za naslednje svetovno prvenstvo v olimpijskih razredih osvojili skupno tretje mesto v razredu 470. Sebastian Prinčič in Peter Lin Janežič sta bila 24. v razredu 49er.

Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta v 
danskem Arhusu na testni regati za naslednje svetovno 
prvenstvo v olimpijskih razredih osvojili skupno tretje mesto v 
razredu 470. Foto: Stanko Gruden
Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta v danskem Arhusu na testni regati za naslednje svetovno prvenstvo v olimpijskih razredih osvojili skupno tretje mesto v razredu 470. Foto: Stanko Gruden

ARHUS > Na SP v Arhusu bodo prihodnje leto podelili prve vozovnice za olimpijske igre v Tokiu.

Tina Mrak in Veronika Macarol sta v današnjem plovu za odličja jadrali odlično in ga končali na drugem mestu, kar ju je v skupni razvrstitvi pripeljalo do skupnega tretjega mesta. Regato sta komentirali z naslednjimi besedami: "Pogoji v Aarhusu so zelo zahtevni. Danes smo imeli tudi veter z obale z veliko obrati vetra. Dobro je, da sva tukaj in se privadiva na tukajšnje pogoje. Svetovno prvenstvo drugo leto bo zagotovo zelo zanimivo in zahtevno."

Zmagali sta Švicarki Linda Fahrni in Maja Siegenthaler pred poljsko navezo Agnieszka Skrzypulec in Irmina Mrozek Gliszczynska.

V razredu 49er sta Peter Lin Janežič in Sebastian Prinčič končala že v petek in si prijadrala skupno 24. mesto. Zmagala sta Avstrijca Benjamin Bildstein in David Hussl.

STA


Najbolj brano