V lov na prvo zmago

Nogometaši Gorice so po štirih krogih prvenstvene sezone 2017/18 še brez zmage. Dočakali bi jo lahko danes proti Aluminiju v športnem parku, kamor se v vlogi pomočnika trenerja Gorice vrača Novica Nikčević.

Rifet Kapić (z žogo) se za dvoboj z Aluminijem vrača v 
novogoriško zasedbo.  Foto: Jure Batagelj
Rifet Kapić (z žogo) se za dvoboj z Aluminijem vrača v novogoriško zasedbo.  Foto: Jure Batagelj

NOVA GORICA > Preteklo sezono so se Novogoričani prve ligaške zmage veselili prav proti ekipi iz Kidričevega, do katere pa so se dokopali že v uvodnem krogu. Resda je prvenstvo še v povojih, a podaljšanje niza tekem brez zmage bi bržkone prineslo prilagoditev tekmovalnih ambicij izhodišču na lestvici, ki ne kaže posebej spodbudne podobe. Lani so na domačih tekmah z Aluminijem Novogoričani opravili teže, kot dajeta slutiti končna izida (2:0, 3:0). V ekipi iz Kidričevega sicer ni več dveh od treh mladih nogometašev, ki so v pretekli sezoni močno opozorili nase. Blaž Kramer je podpisal za Wolfsburg, drugi napadalec Lovro Bizjak pa je prestopil k Domžalam.

Ostal je Matic Vrbanec, ki je z domiselnimi podajami zalagal oba napadalca. Pri 21 letih je ta raznovrstni zvezni igralec eden najbolj zanesljivih členov v zasedbi Slobodana Gruborja, ki v napadu letos stavi na goriškega znanca Marka Nunića ter nekdanjega člana Krškega Ibrahima Mensaha. “Paziti bo treba na njihovo hitrost v napadu. Kljub položaju na lestvici pa še vedno trdim, da smo boljša ekipa, a moramo to vsakič dokazati na igrišču. Zmaga bi nam pomenila veliko, česar se morajo zavedati tudi fantje. Treningi med tednom so že kazali v to smer. Zadovoljen sem bil s pristopom vseh, tudi Rifeta Kapića, ki je pomemben člen ekipe,” je povedal Miran Srebrnič. Trener Gorice upa, da bo na današnjem dvoboju, ki ga bo sodil Koprčan Damir Skomina, lahko računal tudi na nekoliko načetega Osujija Amarachija. Na seznamu poškodovanih ostajata Tilen Nagode in Rok Bužinel.

Novogoričani medtem še iščejo napadalca oziroma - kar bi bilo še bolje - se nadejajo strelskega izbruha Andrije Filipovića, Donatyusa Edafeja, nemara tudi Dejana Žigona. Morda jih bo prav Novica Nikčević spomnil, kako je svoj čas tresel mreže v dresu Gorice. V novogoriškem klubu je imel v preteklosti že več vlog. Nazadnje je bil športni direktor, ki je za trenerja pripeljal Darka Milaniča, s katerim sta nato sodelovala tudi v Angliji. Nikčević, ki je v pretekli sezoni vodil mladince Olimpije, je bil želeni izbor za Srebrničevega pomočnika. V tej vlogi bo nasledil Andreja Komca, ki se s klubom ni uspel dogovoriti o nadaljnjih pogojih sodelovanja.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano