Začetek dopusta se je za družino sprevrgel v tragedijo

Pot na dopust se je včeraj ponoči na avtocesti pri Postojni za mlado družino sprevrgla v tragedijo. Po silovitem trku mazde v parkiran tovornjak je umrla sopotnica, voznikova žena. V nesreči sta se poškodovala tudi oba otroka in voznik, hujše poškodbe je utrpel 13-letni otrok, ki je sedel na zadnjem desnem sedežu.

36-letnega voznika je z modro mazdo zaneslo z avtoceste na 
zelenico, nato pa je treščil v parkirano tuje tovorno vozilo. 
Njegovi ženi ni bilo več pomoči.  Foto: Pgd Postojna
36-letnega voznika je z modro mazdo zaneslo z avtoceste na zelenico, nato pa je treščil v parkirano tuje tovorno vozilo. Njegovi ženi ni bilo več pomoči.  Foto: Pgd Postojna

POSTOJNA > Tragična nesreča se je zgodila v noči na petek, nekaj minut po eni uri. 37-letni voznik, avstrijski državljan, se je peljal iz ljubljanske smeri proti Razdrtemu oziroma Kopru. Pri počivališču Studenec ga je zaneslo v desno na zelenico, ki loči avtocesto od počivališča, nato je najprej trčil v obvestilno tablo, zatem pa z desnim delom avtomobila treščil v tuje parkirano tovorno vozilo s priklopnikom.

V mazdi 3 je takoj umrla 33-letna sopotnica, nemška državljanka. Reševalci voznikovi ženi, ki je sedela na prednjem desnem sedežu, zaradi usodnih poškodb niso mogli več pomagati. Huje se je poškodoval 13-letni otrok, sicer državljan Avstrije, ki je sedel na zadnjem desnem sedežu, lažje poškodbe pa sta utrpela voznik in komaj dveletni otrok, državljan Nemčije. Postojnski in sežanski reševalci so vse tri oskrbeli, nato pa odpeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center. Posredovalo je tudi sedem postojnskih gasilcev, ki so pomagali policistom in reševalcem, razsvetlili prizorišče hude nesreče in zavarovali območje.

Policisti so za pretresenega voznika odredili strokovni pregled. Najverjetneje je za volanom modre mazde zaspal, nato pa naj bi ga začelo zanašati. Ogleda kraja tragične nesreče sta se udeležili tudi dežurni preiskovalna sodnica in državna tožilka. Preiskovalna sodnica je za pokojno sopotnico odredila sodno obdukcijo. Avstrijska državljanka je osma žrtev prometnih nesreč, ki so se od začetka leta zgodile na območju koprske policijske uprave. Toliko smrtnih žrtev je bilo na tem območju tudi v enakem obdobju lanskega leta. SP


Najbolj brano