Voznik tovornjaka je poskušal podkupiti policista

Včeraj ob 3.45 se je na mejni prehod Jelšane z namenom vstopa v Slovenijo pripeljal 42-letni državljan Hrvaške, in sicer kot voznik tovornega vozila s pripetim priklopnim vozilom. Pri mejni kontroli je policist ugotovil, da je imel voznik v tahografu vstavljeno kartico drugega voznika, na katero je tudi vozil.

Mejni prehod Jelšane Foto: Tina M. Valenčič
Mejni prehod Jelšane Foto: Tina M. Valenčič

PRIMORSKA > Ko je policist vozniku predočil prekršek predoočil, je voznik policistu dejal, da mu lahko ponudi 50 evrov v zameno, da ga ne kaznuje. Policist je vozniku odločno rekel, da denarja ne bo vzel.

Ko je odšel policist v kabino, da bi odložil voznikove dokumente, je prišel dražvljan Hrvaške za njim in mu poskušal v desni hlačni žep potisniti 100 evrov. Pri tem je denar padel na tla. Policist je od voznika zahteval, da denar pobere, ob tem pa mu je še enkrat odločno povedal, da denarja ne želi. Policist je nato poklical vodjo izmene, ki je prišla na kraj. Voznik je v policistovi navzočnosti vodji izmene dejal, da mu je ponudil denar v zameno, da ga policist ne bi kaznoval. Policist je vozniku zatem ukazal, da parkira tovorno vozilo na parkirišče. Kljub temu, da mu je bilo pojasnjeno, da je poskus podkupovanja kaznivo dejanje, je še enkrat dejal, da mu lahko izroči denar v zameno, da ga ne kaznuje.

Policist je vozniku izdal plačilni nalog, plačilni nalog je izdal tudi pravni osebi. Skupni znesek je 6.000 evrov. V zvezi z zaznanim kaznivim dejanje podkupnine pa so policisti vozniku odvzeli prostost in zasegli ponujen denar. Sledi mu kazenska ovadba za kaznivo dejanje dajanje podkupnine, so sporočili s koprske policijske uprave.

Spletno uredništvo


Najbolj brano