Spet so prekrivali in reševali zamakanje

Močan veter je znova povzročal težave v Posočju in na Idrijskem. Podiral je drevesa in poškodoval strehe. Ponekod so brez krme.

V Spodnji Idriji so znova prekrivali streho, ki jo je veter odkril 
že v nedeljo. Foto: Saša Dragoš
V Spodnji Idriji so znova prekrivali streho, ki jo je veter odkril že v nedeljo. Foto: Saša Dragoš

IDRIJSKO, POSOČJE > Četrtkova sodra in predvsem močen veter sta v Spodnji Idriji ponovno odkrila v nedeljskem neurju nameščeno cerado čez razkriti blok, v sosednji hiši, ki ji je odneslo kritino, pa je skoznjo zamakalo. “Plastično ponjavo smo v nedeljo namestili v najhujšem neurju. Tokrat smo jo bolje pričvrstili,” so povedali člani PGD Idrija. Sosedom so priskočili na pomoč, ker ima njihovo vozilo dovolj visoko dvižno roko. Dnevi po nedeljskem neurju kažejo, da so zlasti v Kanomlji in Idrijskih Krnicah posledice hujše, kot je bilo videti sprva. Ob razbitih strehah in oknih domačij so na obeh živinorejskih območjih ostali brez krme. Čeprav se štab za civilno zaščito Občine Idrija še vedno ni sestal, bosta območji potrebovali pomoč. Izredno socialno pomoč pa je prizadetim že ponudil Center za socialno delo Idrija.

Predsinočnjim je močan veter povzročal preglavice tudi v zgornjem Posočju. Podrta drevesa so poškodovala osebna vozila v Volčah, Volarjih, gasilci so med Tolminom in Bovcem odstranjevali številne veje in podrta drevesa, ki so padala po cestah, podrto drevo je za dlje časa zaprlo cesto za Zadlaz-Žabče, gasilci so razžagali kar nekaj dreves, ki so ogrožala stanovanjske objekte, odstranili enega, ki je padlo na hišo v Plužni, v Drežniških Ravnah, Borjani, Logjeh in Trnovem ob Soči pa so zaščitili strehe hiš, ki jih je odkril ali poškodoval močan veter. SD, MM


Najbolj brano