Promet bo potekal izmenično enosmerno

V sredo, 16. avgusta, bodo začeli urejati območje ob blokih na Cesti na Markovec od številke 51. do 65. Uredili bodo dodatna parkirna mesta, v času gradbenih del pa bo na dovozni poti veljala polovična zapora, po kateri bo promet tekel izmenično enosmerno, so sporočili s koprske občine.

Promet bo potekal izmenično enosmerno. Foto: Eva Branc
Promet bo potekal izmenično enosmerno. Foto: Eva Branc

KOPER > Zagotovili bodo dodatna parkirna mesta za avtomobile in parkirišče za motorna kolesa, poskrbljeno pa bo tudi za dotrajano in poškodovano dostopno pot, pločnik in ekološke otoke.

Nova parkirna mesta bodo urejena na zelenicah ob cestišču, kjer bo zaradi strmega terena potrebno zagotoviti štiri podporne zidove, ponekod se bodo zabojniki za smeti povsem umaknili. Te bodo postavili v okviru treh ekoloških otokov, dva bosta ostala v neposredni bližini novih parkirnih mest, enega pa bodo uredili na drugi strani ceste, tik pred krožiščem z Benčičevo ulico. V okviru naložbe bodo obnovili in delno zamenjali tudi javno razsvetljava vzdolž celotne ulice, občina pa bo razširila in uredila še dovoze do parkirnih mest pred posameznimi bloki. Z deli naj bi končali novembra.

Spletno uredništvo


Najbolj brano