Po koncertu sta končala v bolnišnici

Četrtkov koncert bosanske zasedbe Dubioza Kolektiv v Kopru si bosta dva izmed približno 4000-glave množice obiskovalcev dobro zapomnila. Oba so s hudimi poškodbami oskrbeli v izolski bolnišnici. Pretepel ju je nasilen neznanec, brez razloga. Koprski policisti očividce, ki jih menda ni bilo malo, prosijo, da jim s koristnimi podatki pomagajo izslediti napadalca. V šempetrski bolnišnici pa so oskrbeli obiskovalca, ki je bil pod prireditvenim prizoriščem na Sotočju. Neznanec ga je v oko zadel s fračo.

Na prizorišču četrtkovega koncerta na  Ukmarjevem trgu  je 
neznanec napadel moška in ju hudo poškodoval.  Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Na prizorišču četrtkovega koncerta na Ukmarjevem trgu je neznanec napadel moška in ju hudo poškodoval.  Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER, TOLMIN > Dobro vzdušje na koncertu bosanske zasedbe je zagrenil nasilnež, ki je že ob koncu koncerta napadel dva moška. Policisti so za pretep izvedeli, ko so jih iz izolske bolnišnice ob 2.30 obvestili, da imajo v oskrbi dva poškodovana. Policisti so se odpravili v bolnišnico, kjer so ugotovili, da sta tam v oskrbi 23-letni Velenjčan in 41-letni Izolan, ki sta bila pred tem na koncertu v Kopru.

Velenjčan jim je povedal, da je nanj skočil neznani moški in ga udaril v glavo, drugega se ni spomnil. Ima pretres možganov, zlomljen nos ter več udarnin po telesu. Isti neznani nasilnež je napadel tudi Izolana, podrl ga je na tla in brcal. Utrpel je več poškodb, med drugim zlom golenice in presekano ustnico, so sporočili s koprske policijske uprave.

Izolan je Velenjčanu hotel rešiti glavo

Napadalca ne Izolan ne Velenjčan ne poznata. Policisti so zato včeraj vse, ki so kaj videli ali bi kaj vedeli o nasilnežu in o dogajanju, pozvali, da jim to sporočijo. Pokličejo lahko številko 113 ali na anonimni telefon policije 080/12-00 ter jim tako pomagajo preiskati okoliščine nočnega dogajanja.

Na facebooku je svojo izkušnjo opisal napadeni 41-letnik iz Izole. Videl je, kako je nekdo udaril fanta in ga nato nezavestnega na tleh še brcal v glavo. Nihče od stotine očividcev si po njegovem zapisu ni upal vmešati v dogajanje. Opogumil si je le Izolan, ki je hotel fantu “rešiti glavo”. “Dečko se je kasneje zbudil v rešilcu, ko so oba peljali v izolsko bolnišnico,” je zapisal in hkrati upal, da z njim vseeno ni kaj hujšega, razen poškodovanega nosu. “Jaz pa čakam na operacijo kolena,” je še dodal. Napad se je zgodil, ko se je proti koncu koncerta, očitno pred očmi številnih obiskovalcev.

S fračo streljal balone, zadel Francoza v oko

O nenavadni nesreči pa poročajo tudi s Tolminskega. Zgodila se je na prireditvenem prizorišču ob sotočju, ki je bilo v teh dneh v znamenju punk-rock koncertnega dogajanja. V četrtek, malo pred 22. uro, so novogoriške policiste obvestili o tem, da je v v Tolminu zdravniško pomoč poiskal 30-letni državljan Francije. Napotili so ga na pregled in slikanje v šempetrsko bolnišnico, kjer so ugotovili, da ima hudo poškodovano oko.

Policisti so ugotovili, da se je nesreča zgodila že popoldne pod prireditvenim prostorom na Sotočju. Neznani mladenič je s fračo streljal vodne balone. Francoza je zadel v oko in ga huje poškodoval. Policisti dogajanje še preiskujejo in zbirajo obvestila o kaznivem dejanju.

SP


Najbolj brano