Na Markovcu jeseni 33 dodatnih parkirišč

Delavci gradbenega podjetja Godina iz Hrpelj bodo v sredo začeli urejati območje ob stanovanjskih blokih na Cesti na Markovec. Na lokaciji od številke 51 do 65 bodo zgradili dodatna parkirna mesta. Za čas gradbenih del bo na dovozni poti polovična zapora, promet pa bo potekal izmenično enosmerno.

Vzdolž Ceste na Markovec bodo v sredo začeli urejati 
parkirišča za avtomobile in motorna kolesa.  Foto: Nataša Hlaj
Vzdolž Ceste na Markovec bodo v sredo začeli urejati parkirišča za avtomobile in motorna kolesa.  Foto: Nataša Hlaj

KOPER > Stanovalci na Markovcu so že leta opozarjali, da imajo po prihodu z dela velike težave pri iskanju prostega parkirnega mesta v bližini svojega doma. Zaparkirani pločniki, zelenice, dostopi do garaž in blokov so bili kaotična stalnica v soseski.

Pred leti je sicer koprska občina stisko nekoliko omilila z ureditvijo velikega parkirišča na ploščadi v bližini bloka Ceste na Markovec 65 (ob otroškem igrišču), a to kmalu ni več zadostovalo. Zdaj bodo poskrbeli za 33 dodatnih parkirišč za avtomobile in parkirišče za motorna kolesa. Pod okriljem gradbenih posegov bodo sanirali še dotrajano in poškodovano dostopno pot, pločnik in ekološke otoke.

Nova parkirna mesta bodo uredili na zelenicah ob cestišču, kjer bodo zaradi strmega terena morali zgraditi štiri podporne zidove, ponekod pa bodo zabojnike za smeti povsem umaknili. Po končanih delih (predvidoma novembra) bodo na tem območju stanovalcem na voljo trije ekološki otoki.

V okviru naložbe, ki bo koprsko občino stala 212.000 evrov, bodo obnovili in delno zamenjali tudi javno razsvetljavo vzdolž celotne ulice ter razširili in uredili dovoze do parkirnih mest pred bloki. NH


Najbolj brano