Med hudo uro reševali poškodovano dekle

Gorski reševalci iz Bovca in Tolmina so v četrtek pomagali mladima tujkama. Prva se je poškodovala pri soteskanju, druga pa med bežanjem iz tolmuna pri slapu Kozjak pred hudo uro. Na mostičku ji je spodrsnilo, pri čemer si je poškodovala roko. Obe je ekipa helikopterske nujne medicinske pomoči s helikopterjem prepeljala v bolnišnici.

Mlada Angležinja se je poškodovala na mostičku pri slapu 
Kozjak. S helikopterjem so jo odpeljali v ljubljanski klinični 
center.  Foto: Miljko Lesjak/Grs Tolmin
Mlada Angležinja se je poškodovala na mostičku pri slapu Kozjak. S helikopterjem so jo odpeljali v ljubljanski klinični center.  Foto: Miljko Lesjak/Grs Tolmin

BOVEC, KOBARID > V četrtek dopoldne, ob približno 10.30, se je pri soteskanju v strugi potoka Sušec poškodovala 20-letna Nizozemka. Policist gorske enote je ugotovil, da je pri doskoku v tolmunu potoka nerodno doskočila in si pri tem zvila gleženj. Zaradi težko dostopnega terena so posredovali gorski reševalci iz Bovca, ki so jo oskrbeli. Ekipa za helikoptersko reševanje z Brnika pa jo je nato s helikopterjem odpeljala na zdravljenje v jeseniško bolnišnico. Policisti so tujo krivdo za nesrečo Nizozemke izključili.

Pri slapu Kozjak na Kobariškem pa se je v četrtek popoldne poškodovalo enajstletno dekle iz Velike Britanije. Popoldne se je skupina tujih turistov kopala v tolmunu pod slikovitim slapom Kozjak, ko je iznenada prišla huda ura. Med nevihto je močno pihalo, lomilo je veje, pa tudi kamenje je začelo padati. Tuji turisti so zato poskušali zbežati na varno, pri tem pa je enajstletnici spodrsnilo na mostičku.

Pri nerodnem padcu si je zlomila roko in dobila več drugih udarcev. Na pomoč so ji odhiteli tolminski gorski reševalci z ekipo tolminske nujne medicinske pomoči. Oskrbeli so jo, nato pa so jo prenesli do helikopterja slovenske vojske, s katerim so jo odpeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Miljko Lesjak iz tolminske gorske reševalne službe je povedal, da so med potjo proti prizorišču nesreče naleteli na podrta drevesa in polomljene veje. Ker je močno pihalo in deževalo, je sprva kazalo, da dekleta ne bodo mogli v bolnišnico prepeljati s helikopterjem. Nato pa se je vreme spet umirilo in je v bližino slapa z vojaškim helikopterjem lahko priletela tudi brniška reševalna ekipa. SP


Najbolj brano