Domačin se je utopil v zajetju Vogršček

V četrtek proti večeru so k vodnemu zajetju Vogršček hiteli policisti in gasilci. Novogoriški operativno komunikacijski center je ob 19.21 dobil obvestilo občanov, ki so na gladini vodnega zajetja opazili negibno truplo.

Na obrežju vodnega zajetja so včeraj gorele sveče. Foto: Leo Caharija
Na obrežju vodnega zajetja so včeraj gorele sveče. Foto: Leo Caharija

VOGRSKO > Poleg policistov so k vodnemu zajetju odhiteli trije novogoriški poklicni gasilci, njihova prostovoljna kolega iz PGD Šempeter pri Gorici ter potapljača novogoriške postaje podvodno reševalne službe. Truplo je bilo približno štiri metre od obrežja, s posebnim kavljem so ga potegnili do roba zajetja oziroma na obrežje, kjer ga je pregledal mrliški oglednik.

Z novogoriške policijske uprave so sporočili, da je 36-letni slovenski državljan popoldne zaplaval v vodnem zajetju in se iz za zdaj še neznanega vzroka utopil. Dodali so, da mrliški oglednik na truplu ni našel znakov nasilja. Policisti bodo na državno tožilstvo poslali poročilo o tem dogodku.

Med domačini se je kmalu razvedelo za žalostno usodo 36-letnika iz Prvačine. Po njihovem pripovedovanju je plaval od stolpa proti jezu, kjer so včeraj v njegov spomin gorele sveče. SP


Najbolj brano