Bar brez telefonov

Na platformi Adrifund mlada Slovenca zbirata denar za preobrazbo zabojnika v Kolibo, kontejner pub, kjer bi telefone gostov natakarji zaklenili v škatlo.

Matej Vinkovič in Jaka Brdnik Foto: Osebni Arhiv
Matej Vinkovič in Jaka Brdnik Foto: Osebni Arhiv

LJUBLJANA > Na platformi Adrifund poteka kampanja, v kateri Matej Vinkovič in Jaka Brdnik zbirata denar za projekt Koliba kontejner pub.

“S prijateljem, s katerim sva med drugim dokončala študij in sva trenutno brezposelna, sva se odločila, da ne bova več prenašala zavračanj delodajalcev, zato sva ustvarila projekt Koliba kontejner pub,” je za Delo povedal Matej.

Ladijski kontejner želita spremeniti v gostinski lokal, ki bo imel posebnost: škatlo za telefone. “Med opazovanjem obiskovalcev ostalih gostinskih lokalov sva hitro ugotovila, da se ljudje veliko preveč posvečajo svojim telefonom, čeprav so s svojimi prijatelji, za katere so si v prvi vrsti vzeli čas za druženje. Rešitev se je tako ponudila kar samo po sebi. Odločila sva se, da bodo v najinem pubu imeli obiskovalci svoje pametne telefone med obiskom zaklenjene,” je za Delo povedal Matej. V mize bi vgradili posebne škatlice, v katerih bi gosti pred naročilom shranili svoje telefone. Osebje bi med naročilom škatlico zaklenilo, ključ pa varno shranilo za točilnim pultom. Ko bi gostje želeli oditi, bi škatlico ponovno odklenili.

Zabojnik sta že dobila, zdaj pa morata do 12. septembra zbrati še 15.000 evrov, kolikor sta si zastavilaspl v kampanji na Adrifundu. Trenutno sta zbrala 1399 evrov.

Če ne zbereta 15.000 evrov, se zbrani denar najprej vrne podpornikom, ki so donirali, saj množično financiranje na Adrifundu poteka na način “vse ali nič”. Želita si, da bi Kolibo postavila nekje med Koprom in Izolo ali pa ob kakšni reki oziroma jezeru. V Kolibi bi ponujala slovensko pivo in vino, domače sadne sokove, uredila pa bi tudi vodovod, da bo iz pipe lahko tekla pitna voda. Zamislila sta si tudi šank slavnih, na katerem bi bili zabeleženi podporniki projekta.

Spletno uredništvo


Najbolj brano