Vojni triler, strip in Godard

V prihodnjih dneh primorske cinefile čaka zelo pestra filmska ponudba, od novotarij, kot sta zelo napeti vojni triler Dunkirk ter futuristična pustolovščina Valerian in mesto tisočerih planetov, do klasike Do zadnjega diha.

Luc Besson je ustvaril vizualno osupljivo futuristično pustolovščino.
Luc Besson je ustvaril vizualno osupljivo futuristično pustolovščino. 

PRIMORSKA > Dunkirk Christopherja Nolana, ki ga predvajajo v koprskem Cineplexxu, se izogne vsem pastem klasičnega vojnega filma (brez patriotizma in odvečne drame) in postreže z vrhunsko orkestrirano akcijo.

V Cineplexxu bodo na svoj račun prišli tudi ljubitelji akcij Luca Bessona (Peti element, Lucy). Valerian in mesto tisočerih planetov temelji na seriji kultnih belgijskih stripov Valérian and Laureline, ki so izhajali kar 43 let. Valerian in Laureline se podata v mesto Alfa - nenehno razširjajočo se metropolo, v kateri so se skozi stoletja srečevala bitja z vseh kotičkov ozvezdja in si izmenjevala znanje in kulturna izročila. A v središču te živahne metropole tiči temačna sila. V filmu se pojavi tudi pisana igralska zasedba od “iztrebljevalca” Rutgerja Hauerja do pop pevke Rihanne.

V petek v divaškem letnem kinu predvajajo nesporno klasiko Do zadnjega dihaJean Luca Godarda iz leta 1960, drevi bo v izolskem letnem kinu na sporedu situacijska komedija-drama Popolni tujciPaola Genoveseja, v letnem kinu Mladinskega centra Postojna pa bo v soboto projekcija filma Zoran, moj nečak idiot. BP


Najbolj brano