V novi številki Primorskih novic preberite

Po Miletu Zukiću iz Zavarovalnice Triglav in Saši Gržiniću s Pošte Slovenije je zdaj na udaru sindikalist Endrej Mesaroš iz Arrive Dolenjska in Primorska. “Če bo delodajalec Arriva Dolenjska in Primorska vztrajal pri odpovedi delovnega razmerja predsedniku poklicnega sindikata voznikov avtobusov Slovenije Endreju Mesarošu, bo to napad na celoten slovenski sindikalizem in delavstvo,” poudarja Damjan Volf, generalni sekretar sindikalne organizacije OSO-KS 90.

Po Miletu Zukiću iz Zavarovalnice Triglav in Saši Gržiniću s 
Pošte Slovenije je zdaj na udaru sindikalist Endrej Mesaroš  iz 
Arrive Dolenjska in Primorska. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Po Miletu Zukiću iz Zavarovalnice Triglav in Saši Gržiniću s Pošte Slovenije je zdaj na udaru sindikalist Endrej Mesaroš iz Arrive Dolenjska in Primorska. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

Mladoletnika v Postojni pretepla 13-letnico

V zadnjih dneh so primorski policisti zabeležili več nasilnih kaznivih dejanj, v katerih so bile žrtve predvsem ženske. S pestmi so se jih lotili partnerji ali sinovi. Primer, ki so ga obravnavali postojnski policisti pa skrbi predvsem zato, ker so bili v pretep vpleteni mladoletniki, žrtev pa je stara komaj 13 let. Napadalca, fant in dekle, sta izživljanje nad dekletom celo posnela s telefoni, a so posnetke policisti zasegli.

Hrvat s palico udaril mladega Koprčana

V izolsko bolnišnico so minuli konec tedna prepeljali 21-letnika iz Kopra, ki ga je v Umagu v soboto zgodaj zjutraj s kovinsko palico napadel 49-letni Hrvat. Z istrske policijske uprave so sporočili, da je Hrvat 21-letnika huje poškodoval. S palico je napadel še njegovega vrstnika, vendar se mu je ta uspel umakniti, tako da ga je udaril po roki. Kot smo izvedeli, so v izolski bolnišnici sprejeli mladega koprskega športnika, ki so ga danes že odpustili v domačo oskrbo.

“Na Severino smo se dobro pripravili”

“V nedeljo ob sedmih in pol sem že dobil sms s pohvalo, da je bil Portorož po taki noči že opran in počiščen,” pravi Alen Radojkovič iz Okolja Piran. Množično obiskan Severinin koncert na portoroški plaži je bil po oceni organizatorjev velik logistični zalogaj, a večjih zapletov ni bilo.

Zakaj v izolski bolnišnici ne dela mamograf?

V Splošni bolnišnici Izola že tri tedne ne dela mamograf, edini, ki ga imajo. Ženske, ki bi si morale slikati dojke, ne vedo, ali naj čakajo, da ga popravijo, ali naj se raje obrnejo na druge bolnišnice. Danes pa je iz izolske bolnišnice prišla spodbudna vest; mamograf bo od srede najbrž spet deloval.

Štanjel doživlja turistično-trgovski razcvet

Štanjel je v preteklih mesecih dobil dve majhni trgovini. Prva na sedežu štanjelskega TIC-a v Spacalovi galeriji ponuja predvsem izdelke domačih pridelovalcev in ustvarjalcev, v drugi, ARTichoki, pa lahko najdemo ročne izdelke ustvarjalcev iz vse Slovenije. Od petka dalje pa bo za bolj pestro ponudbo v Štanjelu poskrbela še galerija Ane in Gaje Hanzel.

Eda center: kar nekaj zanimanja za posamezne lokale

Novogoriško okrožno sodišče je sprejelo sklep, da se iz prodaje nepremičnin v Eda centru na javni dražbi, ki bo 23. avgusta, izločijo nekatere pod zemljo, na katerih stečajni dolžnik Euroinvest nima lastninske pravice. Za posamezne lokale trgovsko-storitvenega sklopa v poslovnem delu stavbe je kar nekaj zanimanja.

V Občini Vipava se nadejajo rekordnega obiska gostov

Če velja rek, da se po jutru dan pozna, potem se lahko letos v Občini Vipava nadejajo rekordnega obiska gostov. Do konca junija so v TIC Vipava zabeležili 4166 gostov. Med tujimi je največ Avstrijcev, Belgijcev, Francozov, Nemcev, Britancev in Nizozemcev. Strmo narašča obisk Italijanov in Američanov. “V prvih šestih mesecih se je občutno povečala tudi prodaja vin v Vinoteki Vipava, gostje pa sprašujejo po dodatni ponudbi. To je tudi za nas izziv,” pravi Iris Skočaj, ki je z junijem prevzela vodenje Zavoda za turizem TRG Vipava.


Najbolj brano