Smaal Tokk in pred njim še Sara

“Kdo je Sara?” se je v petek spraševal marsikateri obiskovalec koncerta na Študentu, enem od prizorišč prireditev Poletje v Ankaranu.

 Foto: Alenka Penjak
Foto: Alenka Penjak

ANKARAN >Sara je odličen slovenski bend, avtorski projekt bobnarja Enosa Kuglerja, ki se v skupini druži z Ano Šimenc (vokal, klaviature), Petrom Janom (električna kitara, akustična kitara, spremljevalni vokal) in Dejanom Jerončičem (bas kitara, spremljevalni vokal). Sara igra pop, ki ga je obarvala po svoje in prelila na prvenec Cirkus, posebna pa je tudi zaradi zanimivih besedil, začinjenimi z dobro mero ironije in družbene kritičnosti.

Večer se je nadaljeval v pričakovanju Smaal Tokka, tistega dobro znanega ajdovskega raperja, ki zbija odlične ritmične šale, vanje pa vpleta vse tisto, kar nam hodi po glavi, a v njej tudi obmolkne. Njegova ironija se je letos prelila na drugo ploščo, naslovljeno Sindrom druge plošče. Z nje prihaja tudi tista Mucki, srčki, risanke an sladoled ali Radmila, pesem, ki jo je posvetil svoji slavni virtualni ženi. Primorski gangsta raper je nasmejal Ankarančane, pa čeprav jim je postregel s svojo kritiko sistema. Iz njegovih ust prihodnost še zmeraj zveni optimistično.

AP


Najbolj brano