S helikopterjem v Maribor

V Dolenjah na Bistriškem se je v soboto v nesreči huje poškodoval motorist iz Ljubljane. Z vojaškim helikopterjem so ga odpeljali v mariborski klinični center.

Motorist iz Ljubljane se je v soboto na cesti med Jelšanami in Ilirsko 
Bistrico  huje poškodoval.  Foto: Pgd Ilirska Bistrica
Motorist iz Ljubljane se je v soboto na cesti med Jelšanami in Ilirsko Bistrico huje poškodoval.  Foto: Pgd Ilirska Bistrica

PRIMORSKA > Ob izredno gostem prometu minuli konec tedna se je na primorskih cestah zgodilo več nesreč, s hujšimi poškodbami sta se končali tisti, ki sta se zgodili v Dolenjah in pri Prestranku. V soboto ob 13. uri se je 26-letnik iz Ljubljane z motorjem peljal od Jelšan proti Ilirski Bistrici, v desnem ovinku je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad motorjem in trčil v kombi, s katerim se je nasproti peljal 33-letni voznik iz Nemčije. Bistriški gasilci so zavarovali kraj nesreče in omogočili varen pristanek vojaškega helikopterja, s katerim je ekipa reševalcev z Brnika huje poškodovanega motorista odpeljala v mariborski klinični center.

Včeraj zjutraj, nekaj minut pred 7. uro, je 40-letna voznica pri gradu Prestranek na Postojnskem z avtom zapeljala s ceste in trčila v drevo. V trku se je huje poškodoval njen 63-letni sopotnik. Po prvih ugotovitvah naj bi si zlomil roko, voznica pa naj bi se lažje poškodovala. Reševalci so oba romunska državljana odpeljali v ljubljanski klinični center. Za voznico so policisti odredili strokovni pregled, s katerim bodo ugotovili, ali je vozila pod vplivom alkohola.

V soboto ponoči, malo po četrti uri, sta na cesti med Novo Gorico in Prvačino trčila voznika avtomobilov. Vzrok nesreče naj bi bila prekratka varnostna razdalja in izogibanje divjadi na cesti. Policisti so plačilni nalog izdali obema voznikoma, eden od njiju se je lažje poškodoval. Reševalci so ga odpeljali v šempetrsko bolnišnico. Posredovali so tudi novogoriški poklicni gasilci. Ti so v soboto zgodaj popoldne pomagali tudi 56-letni kolesarki, ki je med vožnjo s Kambreškega proti Kanalu v ovinku padla in se poškodovala. Novogoriški reševalci so tudi njo odpeljali v šempetrsko bolnišnico. V noči na nedeljo, nekaj minut po drugi uri, pa so policisti, idrijski reševalci in gasilci hiteli proti Cerknemu. 57-letni bolgarski voznik se je iz Novakov peljal proti Cerknemu, ko je zapeljal preveč v desno ter trčil v betonski steber kozolca. Nekaj kamnov je s stebra padlo na in v avto. Reševalci so voznika odpeljali v ljubljanski klinični center. SP


Najbolj brano